NOG HÄNGER MAN INTE MED ALLTIDKonstaterade idag att tiden går fortare än min hjärna klarar av att hänga med och uppdatera för att fatta alla olika nya saker, företeelser, maskinella (manicker, apparater o dyl) och språkliga (slang, sms, engelska) förändringar. 52 bast och redan gaggig! Ett konstaterande som känns lite sådär... 
Å andra sidan minns man ju hur det var "för en vecka sen" när den där 52-åringen var 11 år och gärna lyssnade på farsans LP-skivor med Hep Stars, Demis Roussos, Elvis och Oak Ridge Boys (blir ganska nostalgisk och får en sån där töntigt drömsk och stirrande blick vid blotta tanken...). Farsan verkade lite vilsen när jag just snappat upp nån ny låt eller skiva som släppts och han inte hade koll på den. EXAKT som jag själv känner mig inför all ny modern musik mina barn diggar och som jag inte har en aning om! Snacka om att själv vara vilsen! (...och så har det varit och kommer att förbli i generation efter generation till den sista dagen...snyft!)
 
"Spåttefaj" ! Undrade vad barnen menade för några år sen när de snackade för fullt om den där nya tjänsten som är så himla bra och den där låten de hört på "Spåttefaj" . Idag är det i princip den enda musikkällan i mitt hem. I bilarna finns dock hederliga CD-spelare, så där lyssnar vi på "icke-streamad musik". Det ordet får mig att minnas barnens underbara ord "otecknad film" om spelfilm med riktiga människor i. En period var nästan alla barnprogram tecknade, förstår du.
                               
Nåväl, läste ordet "uppladdning" på filpaketet vid frukosten och vad tänker då en äkta computer age man?
Jo, här finns det en fil eller en app eller nåt annat datagrejsing att "ladda upp", för så gör vi ju numera. Men NOPE & ICKE! Det handlade alls inte om uppladdning av datagrejsing utan uppladdning innan en idrottstävling. Vad fel det kan bli när utvecklingen ger helt nya betydelser av gamla beprövade ord som alltid bara betytt en enda sak!
Jag vilsen och töntig? Jo, men bara big tajm!
(Tur att jag inte knystat om detta för en endaste människa för då hade man väl blivit utskrattad efter noter.)

Och vad handlade den där uppladdningen om nu'rå?
Jo, "Uppladdningstips från Sveriges Olympiska Kommitté" : Ett glas mjölk och en banan.

And now my friend "I rest my case" - typ!                                   vännen SocrateKommentarer
Postat av: Britten

ja vet du vad käre kloke..jag gör också det ..rst my case....

2012-07-30 @ 19:37:46
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Fia

Ditt inlägg om "Varför skapade gud Darwin" var jätteroligt, men det går inte att kommentera där. Hoppas allt är bra med dig, även om du inte skriver här längre.

Svar: Tack snälla Fia. Har varit lite mycket och komplicerat i livet senaste åren så jag har inte tagit mig tid (eller oftast helt enkelt inte hunnit) att blogga. Hoppas kunna återvända snart igen, antingen här eller på nån annan plattform, för många äro orden som vill ut. Hoppas läget är bra med dig. Hörs!
Socrate

2013-03-12 @ 07:53:19
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Fia

Ditt inlägg om "Varför skapade gud Darwin" var jätteroligt, men det går inte att kommentera där. Hoppas allt är bra med dig, även om du inte skriver här längre.

2013-03-12 @ 07:53:33
URL: http://neverkeso.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0