Fördelar med att blogga

Det finns definitivt fördelar med att blogga. Flera faktiskt. Man får skriva och hoppas att åtminstone någon enda läser det man plitat ner. En ynnest för ordbajsare som Socrate. Så har man något att pyssla med i nattens sena timma, när sömn inte finns på agendan, som för "normalt folk". Käkade kortison under tre veckor tills för en dryg vecka sedan och mådde prima. Nu är man åter i sitt normala tillstånd, dvs. skakig av klådan, trött av klådan (eller egentligen av att inte kunna sova pga klådan) och i bara en bråkdel av den energi jag har utan klådan. 
image49      image50 Sege, trötte Socrate image51

"Förefaller som att den där klådan du snackar om hela tiden, 
inte är din bästa vän, Socrate ???"   
 
"NAE - inte alls"... men något som man måste leva med hela livet, trots att den inte är så sympatisk, blir som en slags ständig icke accepterad men invand följeslagare. Man kan vänja sig vid allt men aldrig helt acceptera det. De senaste 2 åren har jag tagit en kortisonkur varannan månad och så att säga levt ett "berg&dalbaneliv", dvs. mått bra i 2-3 veckor och sämre i 2 månader. Man räknar ner till nästa kur för att få tillbaka lite ork och energi.
"Men varför käkar du inte kortison ständigt, om du mår prima av det?"  "Jo, förstår du din frågvise typ, farbror doktorn har med barsk stämma sagt att om man äter kortison för länge, så får man biverkningar som inte är så kul alls".
Märkligt dock, att en simpel hudsjukdom kan trycka ner en människa så hiskeligt, men huden är kroppens största organ så om den är sjuk, är det ju inte så konstigt att man mår taskigt..."but I'll be back in a couple of months - you be sure of that" .

Nog deppat över mina egna problem som inte ska betunga någon annan (men min familj får utstå en hel del, var så säker, för deppar gör man och tappar humöret totalt ibland. Och efteråt har man värsta "BamseÅgren" över sina utbrott mot dem man älskar mest - VAD KNÄPPT!!! )

                                           / trots allt hoppfulle Socrate /

Skrapa bilrutan i augusti...?!?!

Jo. Det är sant. Idag på morgonen när jag kom ut till bilen var framrutan frusen. Kul kul ända fram till jul - och sen 4-5 månader till. Ja det bör väl inte bli frost varje natt framöver men man vet ju aldrig... Härom dagen hittade jag isskrapan i dörrfacket i bilen, där den brukar ligga på vintern, men av outgrundlig anledning hamnat nu. Tänkte lägga den i handskfacket där den brukar ligga så här års men detta blev inte gjort och det passade ju bra nu, när jag behövde den. MEN VAD ÄR DETTA?  Skrapa bilrutorna i augusti!!!  Ja, det är bara att bita ihop och skrapa på.
                                                                                    image48
...men redan? Och nu? Och innan vi lämnat augusti? Och så tidigt? Och varför? OCH NÄÄ!  Måste jag redan röja garaget för att kunna få in bilen inför den kalla årstiden?   Brukar ju annars infalla i oktober.

Och Carl tyckte att det var totalt onödigt med strumpor i Foppatofflorna idag...

                                                                / häpne Socrate /

"Ingen kan vinna men alla kan förlora"

Sug på den. "Ingen kan vinna men alla kan förlora" . Så sa en kommentator härom dagen och syftade på kvalet till finalen i höjdhopp i friidrotts-VM i Osaka. Utan tvekan sant, men jag har aldrig tänkt mig det från den synvinkeln. I en deltävling eller kval är det ju så att man vinner inget på att komma först, mer än möjligen - och givetvis inte att förglömma - avancemang, vilket ju är målet med själva idrottandet. Men att vinna en semifinal är ju långt ifrån att vinna hela tävlingen. Det skulle dock gå hiskeligt långt om ingen skulle avancera utan alla åka ur tävlingen. Teoretiskt möjligt kanske, men inte i praktiken. Så länge vi kan mäta tider, längder, höjder mm, mer och mer exakt så kan vi alltid få fram någon som fått bästa resultatet.
                                                image46image47
Men rekord slås ganska sporadiskt numera, då gränsen för hur högt eller långt vi kan hoppa eller hur långt vi kan kasta eller stöta i många fall snudd på cementerades för många år sedan. Desto häftigare när det sker. Ta t ex höjd och längd. Inte ofta man kommer i närheten av rekordresultaten numera.Friidrott är ändå en himla spännande och rafflande underhållning. ...tycker lilla jag och njuter av godbitarna på TV varje dag just nu.
Höjdhopp och 100m är mina favoriter under alla år. När Jonathan Edwards slog dubbla världsrekord i tresteg (han slog flrst det gamla och sedan sitt eget rekord en gång till) den 7 augusti 1995 råkade jag av en händelse vara på plats på Ullinge i Göteborg och tala om en kokande arena när han tog sats för andra gången.

                                                                / begeistrade Socrate /

Fick ett glädjebud idag

Idag kom ett glädjebud. En efterlängtad blogg är född. Jag är en av de ganska få som vetat att den varit på väg.
Jag talar om bloggen "AMONYM". Jag känner mej lite stolt eftersom jag varit lite delaktig  i själva döpandet av bloggen. Eftersom det är en tidigare jobbarkompis och god vän till mej som startat bloggen www.amonym.blogg.se vill jag ju gärna dra mitt strå och erbjuda lite draghjälp och varmt till alla mina 4 eller 5  läsare rekommendera den. Den nya bloggen föddes i torsdags och jag utbringar därför nu ett trefaldigt leve för den nyfödda. HURRA HURRA HURRA !
image45Socrate spinner som en katt av glädje.

AMONYM - MÅ DU LÄNGE LEVA I VÄLGÅNG OCH LYCKA!

                                                     / glade Socrate /

Böda hamns rökeri

Läckert. Helläckert. Inlägget från 07.08.23, blev utsmyckat med en sponsorlänk som lyder så här:
"Böda Hamns Rökeri"  .    Häftigt, med tanke på att jag skrev om min barndom (egentligen tonåren) i vilken under många år även ingick en vecka i augusti i Böda på norra Öland. Kunde inte träffat mer rätt - jag som tidigare raljerat över märkliga sponsorlänkar i min blogg.
                                                                             image43
Varje gång vi var där ingick det en resa med fiskebåt från Böda hamn för att fiska torsk. Där låg flera båtar men vi hade en speciell som vi åkte ut med varje år och vars skeppare vi lärde känna ganska väl. Han kände igen oss och välkomnade oss tillbaka speciellt varje år. Ett år minns jag för att flertalet ombord blev sjösjuka, förutom jag, skepparen och givetvis pappa som varit mycket på sjön och ALDRIG MÅTT ILLA - oavsett storm eller lugn - och därför i lumpen i kustartilleriet gått under namnet "plåtmagen" .  Några killar i 30-årsåldern drack så mycket medhavd öl på vägen ut att de hängde över relingen resten av resan och fiska kunde de glömma  - vilken fisketur för dem. "Betala för både resa och öl och sen pimpla så mycket att man mister all glädje" - "och all sans och vett oxå för den delen"...sade IOGT'aren Socrate förmanande och "besserwissrande" .   
                                     image44
En annan havstur hade vi en enorm fiskelycka och fick på 5 personer upp 63 torskar. En av oss var min farfar, som jag minns med stor glädje. Han var då ca 70 år och vad kul att han skulle få vara med just då - han som var gammal bonde och knappt satt sin fot i en båt tidigare. Vi bodde i en hyrd campingstuga och vi hade fullt sjå med att försöka ge bort det mesta av fisken vi fått, då vi ju näppeligen kunde ta hand om 63 torskar, varav några på mellan 3-5 kg.
Ett sånt fiskafänge!! Och detta påmindes man om av en slumpad länk på nätet. 
Slumpen blir så bra ibland.

                                                        / återigen nostalgiske Socrate /

Nu är Carls 7-årskalas avklarat så nu pustar Lotta och jag ut. Årets drabbning är avklarad och det gick fint.

"EN TOTALT BEKYMMERSLÖS NÖJESPARK"

Nu är det klart. Hälften av årets barnkalas för modellen "barn under 8 år" är avklarad. Ella har firat att hon fyllt 5 med 10 av sina bästa kompisar. Alla tjejer och med helt outstanding röstresurser. Det lät som när man sticker en gris men multiplicerar det med 10 i deras mest lyckade stunder. Inte pga leda utan av lycka. De sprang och jagade varann och utstötte såna skrin att de flesta måsar skulle vara gröna av avund och helt lägga av att snacka (eller låta eller vad de nu gör?)  Kul hade de - "vi oxå" , fast vi bävade stundtals. Just nu, vid ca 21-tiden, när detta nedplitas, är Lotta ute och går, för att "tömma av och lufta hjärnan" som hon uttryckte det.
image41Barnen har ju som regel hur kul som helst - åtminstone minns jag min egen ungdoms barnkalas på det viset. Man såg fram mot dem i veckor, när man visste att någon kompis fyllde år och brukade bjuda. Häftigast var det hemma hos Tomas för hans pappa sålde drickaautomater och hade ett hemmabyggt muskedunder med kolsyretuber, slangar och en massa olika smakämnen som tillsattes och vi barn fick alltid prova olika smaker och njuta av livets goda. Detta hände sig på den gamla, goda tiden när livet var en totalt bekymmerslös nöjespark. Början av 70-talet alltså.

1970 spelades fotbolls-VM i Mexico och vi satt som klistrade framför TV'n hemma hos Tomas av tre anledningar.
1. Vi var mycket intresserade av själva idrottsevenemanget.
2. Man hade skaffat 28-tums färg-TV hemma hos Tomas. Den första i sitt slag i grannskapet.
3. Läskedrycksmaskinen i Tomas källare (den var ett muskedunder som tog upp ett halvt rum) och vi fick dricka hur mycket vi ville (känns det som idag i alla fall...) 
VILKEN LYCKA !  VM-fotboll, färgbild och läskeblask! YIPPIYEA!!!     image42
Jag var sådär 10 år och Lasse (brorsan), Tommy, Tomas, Peter, Tommy E. och Lasse Asmola & ibland  många fler, träffades varenda dag och spelade landhockey eller tennis eller lekte bollen i burken.
Vilken tid!  Bekymmer - vad var det? Ingen hade en susning om sådant.  
BARA LEK, KUL & LYCKA!

I morgon väntar nästa kalas för Carl 7 år och hans 9 polare. Ska de månne bräcka tjejerna i decibelnivå?

                                          / nostalgiske Socrate /


90 mördarsniglar på en kväll

Mina föräldrar har stora delar av sommaren varit på jakt i trädgården. På jakt efter mördarsniglar. De tillbringade första hälften av sommaren med jakt varenda dag och dödade flera hundra. Så försvann de nästan helt (alltså sniglarna) under några veckor i slutet av juli men nu är de tillbaka igen (sniglarna alltså) på bred front. Härom kvällen plockades 90st!! upp och likviderades .     HUGA !                                  
                          image39 Snäll och gosig snigel - ingen mördarsnigel

I samma kvarter har några grannar fört en intensiv och tuff kamp mot dessa trädgårdsmarodörer med salt, ölfällor, spadar mm mm och nästan givit upp pga det hiskeliga antalet sniglar. En av dem (alltså grannarna) var ute en kväll när jag passerade och jag stannade bilen, "vevade" (genom att trycka på en knapp till de elektriska fönsterhissarna, men man säger ju så) ned rutan och kläckte käckt "det är väl fel årstid att salta nu" . Konstigt, men min kommentar uppskattades inte alls!   
            Pedagogiska snigeln "Pedda"      image40 
Hemma hos oss - som bor ca 300m bort - har vi sammanlagt hittat kanske 15 mördarsniglar på hela sommaren. Olika falla ödets lotter.  Och då ska man inte glömma att det i Afrika förekommer gräshoppssvärmar av apokalyptisk storlek, lika enorma som snöstormar. Eller myrsamhällen - "med "myriader" myror - som dödar allt i sin väg!!!   HUGA EN GÅNG TILL !!!

Idag började Carl ettan och Ludvig nian - en i början och en i slutet av grundskolan men båda lika tveksamma till nyttan med skolan. 
       
                              / från sniglar förskonade Socrate /

Kul sponsorlänkar igen...

www.gudälskardig.se  .  Så heter den sponsorlänk* som dök up på min blogg i går efter att jag lagt in senaste inlägget. Kan det ha något samband med att jag använt orden "tack och lov" i mitt lilla semesterkåseri, tro?
Om inte kan jag näppeligen fatta vilket samband med min blogg den länken har. Inget ont om den hemsidan, då den står för goda, hederliga, kristna värderingar men hur hamnade den hos mig? 
( * Bloggsajten som min blogg ligger på finansieras med reklam via sponsorslänkar )


Lite kul även med www.exuviance.eu (som även den fanns i inlägget från i går 2007.08.19) som är en länk till ett företag som har följande slogan:
"The fresh and attractive beauty solution for men and women"  eller  som det står på den svenska sajten:
"den lätta vägen till ett friskt och attraktivt utseende för män och kvinnor"  .
De skulle bara veta vilket "oerhört stort och intensivt intresse" yours truly har för just produkter typ "anti-age-and take-my-wrinkles-away-and-please-give-me-my-youth back" . Visst, jag ska inte raljera alltför mycket, då jag ju helt sant har en mycket känslig och som regel infekterad eksemhud, men därifrån till att jag skulle göra reklam för skönhetsprodukter är faktiskt en hel ocean, ja faktisk en hel ocean plus en meter.

När tonårssönerna härom dagen handlade after shave + deo i kombipack för fyra-femhundra kronor var, bävade jag och kunde inte hålla tyst. "Handla parfym för en förmögenhet när man inte har någon inkomst" var min spontana reaktion, tätt följt av " så mycket har jag inte köpt deo för totalt i hela mitt liv", vilket ju var en totalt nattsvart lögn, då jag ju enligt egen beräkning köpt deo för säkert minst 580:- under mina 47 år och tre månader exakt på dagen, när detta  skrives och då har jag inte räknat med den där gratisflaskan med "IRISH SPRING-deospray" som Nutte delade ut till alla klasskamrater i gympans omklädningsrum i åttan. Han jobbade extra på Domus i Huskvarna på lediga stunder och hade fått en hel låda med varuprover och aldrig har det doftat så himmelskt i det omklädningsrummet varken före eller efter. Vi killar var lyriska, då vi knappt hade fattat att det fanns något som kallades "lukta gott", ännu i det stadiet av livet - alltså sådär 13-14 år.
                              
Rätt ska vara rätt och lukta-gott-flaskorna som sönerna inhandlade på Danmarksbåten var ju av märket Calvin Clein resp. Lacoste (...tror jag...) och då måste man ju ge upp och acceptera faktum. "KLART PÖJKANA SA' HA LITE DÖFTVATTEN"  sa han, den rättrådige fadern och fick en kärvänlig blick av den likaledes allestädes rättrådiga modern (som hela tiden stöttat sönerna i deras "parfume-ordeal" ) Hon tillbringade ca 1,5 timme i fartygsshopen, provandes dofter till sig, den hemmavarande sonen, maken samt några okända väninnor. Med jämna mellanrum kom hon, doftandes som en hel parfymfabrik till maken för provdoftning. "Lukta här på vänstra armbågen och jämför sedan med höger handled och säg vilken doft som är bäst. Snufsa sedan på min vänstra hand och jämför med höger underarm - vilken föredrar du då?

Ibland tackar man sin lyckliga stjärna att man av en händelse råkat hamna på en plats där man just visar filmen Shrek och man fått en bra plats, på en vettig stol, bara 5 meter från platt-TV'n där filmen visas. Att hustrun då jagar himmelska dofter rör en knappt i ryggen utan man sitter bara lugnt, med 5-åriga dottern sovandes gott i knät och 7-årige sonen bredvid, avnjutandes den helroliga filmen och bara mår gott, totalt bortkopplad från väldofternas underbara värld.
                                              / mycket mer film- än parfymintresserade Socrate /


BACK IN BUSINESS

Ja - det var väl en ganska dramatisk rubrik men årets sommarsemester är över (jobbajobbajobba i morgon) och man är åter på svensk mark efter 6 dagar i "utlandet", dvs. Danmark ( ... och det kallar han "utlandet"?  Ja, det gör han och det bara för att det rent terminologiskt är det rätta). Vilka "globetrottrar" vi är (det heter nog egentligen "globetrotters" , men hur kul är det på en skala?).  Man är hemma & åter på nätet och bloggen. Okay, det fanns ju internet även i grannlandet och trådlöst internet på Feriehotel Tranum klit, där vi bodde men inte hade jag nån dator med mig och man bör och måste kunna släppa taget om cyberspace lite lagom ibland (även om det kan vara en nog så maffig utmaning att ge sig på en sån asketisk handling för en ordbajsare&bloggberoende som yours truly).                          
image33"Sa du Hawaii?"
Palmstranden i Fredrikshavn
Vi hade några härliga dagar på Jyllands nordvästra kust med mycket bad både inne&ute och golf ("L" spelade och jag&"C"  "caddade") på Øland Golf Club strax utanför den kända orten Brovst. "L" har de senaste somrarna spelat golf på Böda sands golfbana på Öland och var skulle han spela nu - om inte på Øland Golf Club. Han håller sig alltså "inom området" så att säga. Trevlig pay&play-bana med mycket gästvänligt folk och trevlig atmosfär. Frugan och barnen blev erbjudna att putta på träningsgreenen av klubbens grundare som var en oerhört trevlig och vänlig man i 66.5-årsåldern, som föreföll bo på banan. -"Aer I fra Norge?" frågade han. -"Nej, från Sverige" . -"Dae aer ige ofta vi har svenskar li haer" svarade han då och talade mycket varmt om att vi kom till "hans" golfklubb. (Jag tänkte svara "dae aer ige oft vi aer haer li heller" men lyckades tack o lov hejda mig)

HUNDARNA ÄR DET SYND OM I DANMARK - kolla själv på bilden!    (OBS! Buskis)image35
De stackars vovvarna har det inte lätt - geggiga och klabbiga om tassarna är de...och halt är det oxå...
......eller kan det vara en maträtt?  
-Kyparn - jag skulle vilja beställa en "HUND I SNOR" !    BON APETIT!

...och vilka monster det finns i detta land så nära Sverige - HUGA!
image36"C"helt cool ändå.

... hur de kommer i och ur bilen här är ett mysterium med ca 25cm på var sida.image37
Dansk "Bilglugg"
Krypa i & ur genom "skuffen" är ju ett alternativ men hur kul är det om man ska ut och köra ofta ?

SUMMERING: EN HELT OK VECKA MED MYCKET VILA OCH AVSLAPPNING FÖR OSS ALLA FEM.
("V" var hemma och jobbade och hade alltså inte lika mycket vila men är i stället stenrik nu)

                                           / rekreerade Socrate /

Sista inlägget på ett tag...


I natt kommer de hem, 4 sjättedelar av familjen. De har varit på västkusten och badat och provat diverse äventyrsland/ - hus både i Varberg och Halmstad. Ludvig som är på tonårsläger kommer hem i morgon och på lördag far 5 st - alla utom Ville, som stannar hemma och sommarjobbar - mot Göteborg för att ta båten till Fredrikshavn och därifrån vidare till FERIEHOTEL TRANUM KLIT, några mil sydväst om Skagen. Där väntar en lägenhet på oss och det finns bassänger både inne, ute, uppe, nere, bredvid, bakom och sist, men inte minst,  lodrätt!  Hur får man vattnet att stanna i en lodrät bassäng???
Ska väl kunna bada en del. Havet ligger flera meter - knappt 100 - från lägenheten så dit orkar vi väl inte gå...
                                               image32Socrate och två badnymfer
Bloggandet får ligga nere nån vecka men väl hemma har man ju 2475 nya intryck att behandla så ZEH OP! Det kan bli "maza ord" !       Alla mina 4 läsare önskas därför en fin vecka "until then"   .        

                                                        / bad-daren Socrate /


Livskvalitet

Jag har sedan jag var ett drygt halvår för ca 47 år sedan levt med Atopisk dermatit, alltså kronisk, svårt kliande eksem (se Socrate 22 maj och 2 juni). Detta betyder att jag kliar och kliar och kliar och kliar, vilket i sin tur gör att man, när det är som värst har "nerverna sittande långt utanför kroppen". Nervös och skakig som ett asplöv. Inget kul alls men man lär sig att leva med det mesta - åtminstone till viss del. En kronisk sjukdom blir en del av livet som man kanske aldrig accepterar men måste inrätta sitt liv efter. Inte alltid så lätt när man är en av 6 i familjen.
Man har svårt att överhuvud taget ha andra människor i närheten ibland och detta blir ju knepigt i en 4-barnsfamilj, där det alltid är liv och rörelse. Att få resten av familjen att fatta att man inte är arg men hypernervös och måste "hellre fly än illa fäkta" ibland, är inte alls lätt.  Då och då sätter jag mig i ett annat rum när det ska ätas, för att inte brusa upp av minsta lilla pip från minstingen (eller "minstingan" ? - det är ju en hon - Ella 5år). Inte så lätt att "sälja in" sådant till de andra familjemedlemmarna men de har börjat fatta och vänja sig. 
                                                          
Nåväl, för att göra en lång historia ännu längre, var det inte "livskvalitét" det stod i rubriken?  Jo och det var det jag ville blogga om i kväll - klockan är 22.15 när detta plitas ned. Har ätit kortison nu i nästan 2 veckor och då mår jag bra, även om magen alltid börjar krångla efter halva kuren. Jag har i alla fall kunnat promenera 2 gånger och cykla en runda med Lotta under förra veckan och i kväll - HALLELUJAH & JIPPIYEEA!!! - kunnat springa min favoritrunda på 3.8km, runt Eksjöhofgårdssjön här i Sävsjö. Det är LIVSKVALITÉT i allra högsta grad för mej. 
                              image29                        image31
Trots att jag inte sprungit på nästan ett år och har kondis som en hörnsoffa var det något av det bästa som hänt under hela sommaren 2007 för mej (kanske tom. under hela året hittills).  För en som älskar att springa i skogen men vanligtvis inte kan motionera av hälsoskäl är det så härligt att man nästan saknar ord (men det lär väl aldrig hända med ordbajsaren Socrate, för då kommer det nog att snöa resten av året och två år framåt utan uppehåll!)
Ett riktigt "HALLELUJAH-MOMENT" !!!
                                                                             / överlycklige Socrate /
 

Kolla in häftigaste loggan

Äldste sonen Vilhelm - "Ville" - eller Frans Vilhelm som är hans hela namn, har en blog som kan hittas med en länk till höger här på sidan eller om det känns smidigare längre ned i texten.
Kolla in loggan eller rubriken på den - läckraste ever . RESPEKT VILLE! DU ÄGER!
Publicera gärna några andra av dina otaliga andra hemmasnickrade loggor med mycket kända förlagor. Annars gör jag det - de bör få betittas, beundras och besökas samt bejakas av hela vår omvärld. 
Den som inte ser vilken förlaga som finns bakom denna, har nog legat bakom en sten alltför länge.
image24
Ja vaddå? Lite stolt måste man väl vara över egna telningarnas färdigheter och idérikedom.
Ingen Jante här inte, trots att fadern, dvs. yours truly, annars nog är släkt med honom.

OK! Slutpladdrat och slutsmörat! I går frugan och idag sonen. Ska genast omfamna Jante igen.
 Surfa nu in på http://fransvilhelm.blogspot.com  och kolla själv så får även Du bli impad av en mycket snygg blog.

                                                                 / stolte Socrate /

Målar fönster

Frugan Lotta tyckte att vårt hus hade alldeles för matta, vinröda fönster så hon satte igång att måla om dem i vitt. Detta var kanske inte det som var allra längst fram i prioritetslistan utan kom ganska plötsligt och ur en totalt anonymt undanskymd vrå i göromålslistan (fanns faktiskt inte alls på den för 14 dagar sedan). Hon har gjort det mesta själv nu (grundmålat + två slutstrykningar på alla fönster på bottenvåningen) och det blev jättebra! Nu är det min tur med fönstren på andra våning. Stege och total avsaknad av höjdrädsla gör jobbet ganska smidigt. Kom faktiskt på att fönstren är vändbara så på norrgaveln blir det målning från insidan. Himla listig idé - enligt yours truly. Måste kanske täcka golvet lite bara på insidan.
                                                                                                         
Vilken lyster det blir med skinande vita fönster i stället för de tidigare matt vinröda.Nu var de ju ganska blanka för 5 år sedan när de målades om förra gången men färgen mattas och blir tråkig och helt utan lyster. Vitt ska hålla sig mycket bättre enligt sakkunskapen.  Att måla är faktiskt ganska rogivande. Att stå och stryka färg och filosofera är klart underskattat. Ska nog ta och måla klart norrgaveln oxå (det är det där sambyggda garaget som krånglar till det rent praktiskt...man måste känna riktig inspiration innan man kommer igång...) så helheten blir mer ok.
Och så lite KREDITS till Lotta. DU ÄR JÄTTEDUKTIG!
Tack för idén. Det blev som vanligt ett bra resultat, även om gubben din - precis som vanligt - har en viss tröghet innan han fattar finessen med hustruns omändringar av kåken, "bara för det är kul" .
                   / färgglade...om nu vitt är en färg...Socrate /                      
  PS. Då Socrate är optiker vet han ju helt säkert och oomkullrunkeligt att vitt är alla färger på en gång medan svart  är total avsaknad av färg.


Kolla vilka häftiga hantverk!

Var i Brunseryd utanför Malmbäck - någon mil från Tomtabacken, Smålands högsta topp -  idag. Där hade två mycket duktiga hantverkare utställning. Den ena var Hilda Torstensson, sonens flickvän, 17 år och i full färd att utbilda sig till florist. Hon ställde ut allehanda blomarrangemang, både med odlade och vilda blommor, bl a en tårta gjord enbart av växter (se bild) . Helläckert och mycket verklighetstroget.
image15
Hildas blomtårta

Utställarkollegan hade bla förfärdigat en fåtölj, klädd med grön mossa. Vilken mjuk och behaglig känsla det måste vara att sitta i den. image17
Kaféhörnan av mossa

Att bara komma på idéerna måste vara klurigt och mycket tid måste det ha gått åt att skapa dessa mästerverk.
Hilda kunde inte ta hand om alla sina skapelser så vi fick med oss två buketter hem och farmor och mormor varsin. De var givetvis helnöjda de också. 
I dag åkte femtonåringen på tonårsläger utanför Halmstad och i morgon åker frugan och de båda minsta till landet några dagar, så kvar hemma blir 18-åringen och jag som måste "hålla Sverige rullande" .

                                               / Socrate som börjar jobba i morgon /

Dagens nätsajt är...

                                              www.stoppatofflorna.nu 

                                                 

Himla klämmigt namn och fungerar som en namninsamling MOT "Foppatofflorna".  
Tydligen väcker dessa skodon stor förstämning hos vissa - så stor att modeexperter     
anser att kändisar som bär dem sägs bryta mot alla hederskoder. Jaa, hur kan de? 
Själv äger jag inga men de andra 5 i familjen har MINST 2 PAR VAR så .....poppis är de.
Detta är i sanning det största I-landsproblemet sedan man höjde momsen på dill.

                                            / indignerade Socrate /

SEXUAL-VEGANHörde ett nytt ord på radion i går. "SEXUAL-VEGAN" . 
Har inte en aning om jag kan stava det rätt ens (bindestreck eller ej?)
Det betyder alltså - vilket nog bör förklaras, för att undvika missförstånd
- "en person som inte har sex med någon som äter kött" -
och är härmed enväldigt, av mig utnämnt till "WORD OF THE DAY" .

                                                                       / impade Socrate /

          PS. Låter jag nedlåtande?  Det är jag ALLS INTE!  
                 Man får tänka och tycka vad man vill, bara man inte skadar nån annan.
                 Lite imponerad är jag ändå över vad folk kan tänka ut!


Tubtopen - kan någon fatta den?

Hörde en man i TV-serien "Scrubs" , undra över en av livets största gåtor - TUBTOPEN.
Varför har man ett plagg på sej, som man måste dra upp var 10'e sekund, för att inte tappa eller åtminstone löpa risken (eller kanske få chansen) att visa behagen? Nu kan det ju kanske i vissa fall - OJ, vad hemsk jag är - vara så att man har en önskan att få visa dem, men då helst som en "helt oplanerad plötslig - bara en liten aning förberedd / "riggad" malör  " - vad vet jag?
Jaa, åter igen förundras jag över modeplagg, som är helt i avsaknad av praktisk funktion (snygghet, utseende mm. lämnar jag därhän, då min fundering ICKE alls handlar om utseendet) .
Jag förundras över att vissa kvinnor tycker att "män är svin, som tittar med lystna blickar". Då undrar man ju stillsamt utan att lufta denna tanke alltför högljutt "varför är det då tvunget att klä sig i kläder som måste dras på plats hela tiden och då per automatik i samma drag, drar blickar till sig?" 

Återigen måste jag väl kapitulera för modets nycker, då de lever i sin egen, för mig totalt opraktiska värld!

                                                   / förundrade Socrate /

SÄVSJÖFESTIVALEN

Måste väl puffa lite för en av årets höjdpunkter i Sävsjö.


 ♥     SÄVSJÖFESTIVALEN      ♥         Fredag - lördag 3-4 augusti 2007  

                                   image13

Fredag:     Superstar Orkestar     -     Sahara Hotnights     -     The ARK.

Lördag:              Mikael Wiehe      -      Sebastian     -     Takida

Samt ca 15 olika andra band/akter av diverse slag och givetvis - ANKRACE !
                                     


Att stjäla en rullator

URSÄKTA MEJ! ...men mitt i tidningarnas nyhetstorka fanns ett guldkorn.
Måste bara förmedla vidare notisen i lokalblaskan Vetlandaposten från idag, onsdag den 1 aug 2007.
Den stod på Sävsjösidan, alltså den sida/uppslag som ger Sävsjöborna deras dagliga plats i tidningsvärlden. Som vanligt ett antal notiser om inbrott, stulna bilar & evenemang men så en något mer kuriös som löd så här:

   " RULLATOR STULEN FRÅN ALTAN PÅ STORGATAN I SÄVSJÖ.
    I VILKEN HASTIGHET FÖRRÖVAREN LÄMNADE PLATSEN GÅR ENDAST ATT SPEKULERA I"

För det första : Tjuven skulle kunna vara en person som i sin tur kan ha mycket nytta av ett sådant hjälpmedel och då förmodligen lämnade platsen i maklig takt och utan att väcka minsta misstanke.

För det andra :  Att vara så förtappad så man ger sig på att stjäla en rullator från en person som förmodligen är beroende av den (eftersom hon/han har den) är väl snudd på så lågt man kan komma. Dock ser jag den komiska sidan av händelsen utifall tjuven är ung och smidig och kommer löpande i högsta fart med en rullator framför sig.
Den synen skulle man nog vilja se, för hur mycket uppseende skulle inte det väcka för en tjuv???

                                        / leende (men beklämde) tidningsläsaren Socrate /

RSS 2.0