Barnen i IT-världenVi var - som jag skrev tidigare - i går på folklustspelet Hemsöborna , som spelades på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. 
På väg dit frågade Ella 5år "vilken film är det vi ska se?" och när vi satt i bilen på väg hem efter föreställningen frågade Carl 7år "var detta direktsändning eller?" 
Inte så lätt när man  är liten och lever i cybertidsåldern, att veta skillnad på film och liveföreställning....

                                                                / noterande Socrate /                      ..................osså en skön bild om ojusta medel i fisketävling:

                              
                        image12

Tror snart jag tappar tron på mänskligheten...men inte än...

Familjen var ute i det blå i helgen och jag hade nyss satt på nya sommardäck på bilen. Det ena var lite osäkert, då det släppte ut lite luft, vilket gjorde att jag gärna ville hålla lite koll på däcktrycket. Stannade vid två olika mackar för att kolla och fick samma svar av mackpersonalen på båda ställena: "Nää, vi kan inte ha luftflaskorna ute och har inte köpt nya, då de blivit stulna 3-4 gånger på ett par månader" . Vad har man för användning av sådana om man inte jobbar på däckfirma/bilverkstad eller har egen mack? Och de ska ju finnas på mackarna för att vi hederliga människor (vilket ännu borde vara en majoritet???) ska kunna kolla våra bilars däcktryck. Eller??? Nog blir man destämd av sådant. Som tur var höll däcket luften över helgen och vi är hela och rena hemkomna efter att ha tillbringat 2 dagar på landet i Halland och avslutat med att bese Hemsöborna på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg, alltså där komikerna "Stefan&Krister" brukar spela sina folklustspel. I år utan deras egen insats på scenen, men dock i regi av Krister och hans son Lars. En charmig och lite allvarligare version men klart sevärd. Om man då betänker att det regnat en gång i kvarten senaste veckan, men just i gårkväll var uppehåll och sol så blir det ju hellyckat. Och att hela ansembeln högt tackade vår Fader för detta förstår man ju, då de måste ha spelat i regn många gånger denna sommaren.  MEN INTE FÖR OSS!   TACK FÖR DET!

                                                                                          /  nöjde Socrate - trots allt /

Nu händer det saker...Idag när jag öppnade bloggen fann jag inte en enda liten barn- eller skogsavverkningsrelaterad sponsorslänk.
Nä, det var dels "Jämför bredband" , dels "Fujitsu Laptop" som gjorde reklam i min blogg. 
                                                                                                 (se nedan)
                                                                                         
               
Skönt med lite omväxling.                                                 /  lite mer än vanligt nöjde Socrate /Idag kommer de hem

Frugan Lotta och de två minsta - Carl 7 och Ella 5 - kommer hem från Öland idag. Vad kul att få träffa dem igen.
Under de gågna fem dygnen har Ville18 och jag varit "ensamma" hemma och OJ vad tyst det varit (när vi inte spelat musik förstås - då krämas det vill jag lova och sedan en tid har Ville upptäckt mina gamla hjältar som Sting, Mark Knopfler, Koinonia, Mezzoforte m fl, så nu har vi mer att prata om). I ett hem med 4 barn, där det så gott som alltid är liv och rörelse, blir det väldigt tyst och ödsligt när de inte är på plats. Speciellt de båda minsta som alltid hoppar och skuttar och skrattar och hojtar. Inte en sak har flyttat på sej i deras rum heller, där som det brukar vara heltäckande med leksaker på golv, väggar och tak i vanliga fall.  Och detta kaos saknar man när de inte är hemma och bara finns till, leker och "fixar kaos", detta kaos som man kan bli tokig på när de är hemma. MÄRKLIG MOTSÄGELSE!
Och när man talar med de minsta i telefon, får de en så len och go röst att man bara smälter totalt.

(...för den som undrar om Ludvig 15 blivit utkastad - vi har ju 4 barn - kan jag berätta att han är på konfaläger i 3 veckor och kommer hem JIPPIEE!!! på söndag. Honom har man ju inte sett på så länge att det känns mysko)

Och den som tror att jag inte saknar Lotta har totalt fel. Hon är ju en så hiskeligt stor del av mitt liv sedan ca 22 år (och söt och go) att jag ALDRIG skulle kunna få tillvaron att funka utan henne (och len). Visst kunde den väl göra det men alls inte så bra och fint som med henne (och vacker). Vi delar ju på allt och känner varandra innan och utan. Visst bråkar vi ibland...men.........

Ordspråket "man saknar inte kon förrän båset är tomt" är mycket passande i detta läge.

                                                              / längtande Socrate /

...forts nedkasade brallor...eller uppdragna kalsingar...Följetongen "Socrate's förundran över modets nycker" från den 12 juli fortsätter.
Jag har gjort en ny erfarenhet och upptäckt. Stod och strök när det i tvättkorgen uppenbarade sig något jag aldrig tidigare sett och som frugan EJ informerat mig om. Denna underlåtenhet att ge mej klara besked om trender och mode orsakade mej ett trauma. Inte vilket trauma som helst utan "va ä nu detta? - traumat" . 

                                                 Jungle jeans
(OBS! Brallorna+filsingarna eller filsingarna+brallorna - vad är viktigast? - på bilden har inget med sonen att göra - "bara ett exempel Helge" )

Åter till tvättkorgens innehåll.  Hör och häpna - jag fann ett par gosshorts i jeansmodell. Vad ä dä mä de då? Inget speciellt, om de inte hade haft ett extra ditsytt tillbehör. Tillbehöret bestod i något som jag först trodde var ett par boxerfilsingar som 6-årige sonen glömt kvar i shortsen, när han tog av dem - han är ju hiskeligt rationell vad beträffar av och påklädning - likt de flesta i hans ålder. Kan man ta av alla kläderna i ett enda grepp så är mycket vunnet. Dock - och det är här min förundran inställde sig - var det inga kvarglömda filsingar utan liksom ca 10 cm av överdelen på ett par boxerkalsonger, givetvis med en snajdigt flådig resår med trycket "DETROIT", som man klippt ut och sytt dit på insidan av brallan, så att de stack upp ca 5-6 cm, så där fräckt som det ska vara just nu.  
HÄPNAD ÄR BARA FÖRNAMNET PÅ MITT SINNESTILLSTÅND NÄR JAG GJORT DENNA UPPTÄCKT.

Vad kommer härnäst?  Strumpor som bärs på huvudet?  Långtröja som man trampar på? "Jättefickan Allan" med påsydda byxor? Snickarbyxor med 14 hängslen?  ÅH, vad jag längtar !  Bloggen blir ju bara bättre och bättre.

                                                                   /  förundrade Socrate /

Tänkte ta ett dopp men...

Tänkte ta ett dopp i sjön härom dagen men kom på bättre tankar när jag såg mej i spegeln. Visserligen är man vig som ett kassaskåp och smidig som en hörnsoffa men därifrån till att skrämma sin omvärld och sina totalt oskyldiga medmänniskor - eller kanske "medbadare" - genom att ikläda sig badshorts och vistas på "Playa del Sävsjö"? NAE! Att med min kritvita*(se vidare under bild) lekamen blända alla inom en omkrets av 1 km vore inte schysst alls. Jag menar bara - ögonmottagningarna har fullt upp ändå utan att få in en massa bländningsskadade människor som behöver omedelbard vård pga av min blotta (ja, kanske inte "blotta" - jag skulle ju ha badshorts på mej, men dock) uppenbarelse.  MEN VIG ÄR JAG !

                                    Smidig som ett kassaskåp - vig som en hörnsoffa

* Hur ofta man fått höra att "en magnecyl liknar en leverfläck mot din hud" och att man "har legat bakom en sten i Blekinge och solat" kan nog ICKE räknas. Har nog lite noja över det, det ska erkännas, men är ju både gift med en tjej (som är både ursnygg och underbar) och far till de 4 skönaste barn jag nånsin kunde önska mig och har både villa och - NÄ, inte vovve &Volvo -  men ändå...så varför grubbla över sådant när livet har så oerhört mycket av riktigt värde att erbjuda...VIG ÄR JAG JU!!!


Ämnet slutar aldrig att fascinera...

I vår serie VENUS vs. MARS,  har vi idag kommit fram till avsnittet "män tänker bara med ......."

258120-7

YTA

YTA!  Det viktigaste ordet just nu!  Det allra viktigaste ordet vi har idag. Att se ut & vara på ett visst sätt är ALLT. Att visa upp sig för andra är det allra viktigaste. HÄR KOMMER JAG! Titta vilken fin människa jag är! Titta vilka fina kläder jag har och så rätt de, och därmed JAG, är. Vilken fin frisyr jag har och vilket vackert hår.
OJ, VAD JAG ÄR RÄTT !  Mitt värde sitter helt och hållet i hur jag ser ut och vilket yttre jag har! Att gå och svansa sig i de rätta attributen och visa sitt utseende är det enda många människor lever för. 
Att bära dyra (vanligtvis, i alla fall) modekläder är respekt. Hur mycket respekt som helst. Man är beredd att t.o.m. begå brott för att få bära de rätt attributen (kolla in brottsstatistiken i storstäderna - man rånar vem som helst bara för att de råkar ha en flashig mobil eller väska)  Mina egna barn har blivit mobbade för att de inte var klädda i rätt kläder, och då ska man veta att de inte ville "go with the flow" utan ha sin egen stil, för att inte ville vara märkvärdiga och det var inte rätt enligt vissa innepersoner på skolan.

Hur blev det så? Jaa, man kan ju undra...Men någonstans måste det väl ha ballat ur, när det är mer värt hur ytan ser ut, än insidan. Egenskaper som vänlighet, empati, omsorg om annat, tappar mark mer och mer för att ge vika för EGOTRIPPEN.  Och att ungdomar skulle visa respekt för vuxna och då i synnerhet för riktigt gamla människor - är naturligtvis inte sällsynt men tynar alltmer bort. "FLYTTA PÅ DEJ - HÄR KOMMER JAG " är mantrat för väldigt många inom dagens unga generation (och tyvärr noterar man detta även bland en del vuxna).

Jag säger bara: "SHOP 'TIL YOU DROP and then REST IN PEACE" 

                                     / lätt resignerade Socrate /


Nu är det klartJag bara måste ju ha så mycket "heder&hut" i kroppen att jag avslutar följetongen Anders&Telenor, som jag skrev om 24-25 juni. Sedan någon vecka ringer jag nu med mitt "riktiga egna nummer" , porterat (överfört) till operatören "3" (TRE) och det funkar fint - det gjorde det med Telenor oxå, själva tjänsten var det alls inget fel på!!!. Det var det administrativa på Telenor, som jag hade en hel tunna full av krångel med. Nu har jag dels fått mitt tillgodohavande på 540:- återbetalt samt numret porterat till min nya "TREmobil" . Vad skönt att ha sitt gamla hederliga, invanda mobilnummer, som även bekantskapskretsen har i sina telefonböcker.  
För att inte bara kasta paj på Telenor bör det väl erkännas att min SonyEricsson K610i haft en episod den oxå. Plötsligt en dag efter ca 1.5 månader bara stannade den upp, som paralyserad. Lydde inga kommandon utan bara "stod still". När jag uppsökte affären som sålt den fick jag beskedet att "det är nog dax att uppdatera mjukvaran" .  UPPDATERA MJUKVARAN I EN 1.5 MÅNADER GAMMAL TELEFON!  Tala om fiasko! Hurdan mjukvara är det i dagens telefoner om den måste uppdateras efter EN månad??? Jag lämnade telefonen, fick en lånedito som jag hade i drygt 14 dagar tills jag återfick min, för mej nya mobil.
Så klart kostade detta nada men men ändå??? Så mycket finesser som det finns i dagens lurar ska det väl inte behöva uppdateras efter bara några veckor, eller är det bara jag som är en gammal rigid stenstod som inte hänger med i utvecklingen?  
Nåväl - nu är allt frid & fröjd och jag ringer, SMS'ar och annat, som aldrig förr.                                                     
                                                         / nöjde Socrate /

"Bärs nedhasade på höften"

Jaa, mycket ska man vara med om ....!   Läste i en postorderkatalog som, likt hagelsvärmar formligen väller ned i brevlådan så här års. Yours truly är mycket intensivt ointresserad av shoping och då kläddito i synnerhet och tycker därför att det är smidigt med postorder, där man kan prova hemma i lugn och avskildhet. Strunt samma att man ofta får betala returfrakt när plagget inte passar eller inte alls ser ut som det gör i katalogen. Smidigt är det.
Kollade in herrbrallor och flertalet av de modeller jag tyckte skulle passa mej som handsken hade i sin produktbeskrivning följande mening: "bärs nedhasade på höften".  Man uppmanas alltså att bära dem på detta för mig mycket osäkra vis och jag förmodar av denna instruktion att de är tillverkade på ett speciellt vis för att funka extra bra just för detta moderiktiga - men totalt "gravitationsbefriade" användningssätt. Vi neanderthalare fattar inte sånt och känner ofta när vi ser detta fenomen att vi skulle vilja rusa fram och dra upp brallorna på dess bärare, för att rädda dem från att stå där "med brallorna nere". Hur det går till att helt upplösa gravitationskrafterna och åstadkomma att byxorna sitter kvar, trots att INGET ALLS HÅLLER DEM PÅ PLATS, är för mig en gåta. Ibland tror jag att dessa plagg är förtrollade. Kan inte finna någon annan hållbar lösning på "fenomenet nedhasade brallor" (som för dess tillskyndare är det mest naturliga i världen, ungefär som att älska, andas eller äta).  Att man, som dagens ungdom, kan gå helt obekymrat rak och upprätt i ryggen och dessutom världsvant, utan att känna "varför tog jag inte på både hängslen och livrem" (så som vi från forntiden minns salig Gunnar Sträng), kan bara bero på magi. Isac Newton hade bara ruskat på huvudet åt detta för honom helt otänkbara scenario medan tonårssönerna (15&18) köper detta med hull&hår.
Att gossarna ska ha kalsingar - som bör vara av märket Björn Borg, Calvin Klein eller annat "godkänt" märke - under sina långt nedhasade badshorts är bara ytterligare en påbyggnad på fenomenet. Att kalsipperna helst ska tangera naveln gör inget alls, bara minst en decimeter av dem syns.
Vissa saker får man dock bara acceptera, resignera och gå  vidare...fattar modets nycker gör jag dock inte......

                                    / förbryllade Socrate /

Venus & mars
image5
Nu hände det igen...

Nu har blogg.se's sponsorsreklam spelat mej ett spratt igen.  Åter figurerar  "trädfällriktaren STALPEN - precisionsfällning av träd som står i fel fallriktning" på min blogg. Helt ok men alls inte i paritet med min profil. Nu är jag sällan svår med sånt, man får ju vara tacksam för bidrag till egna blogginläggen i den egna bloggen, om man kan uttrycka sig så!?!  
När jag nyss öppnade bloggen fanns tillsammans med STALPEN, även följande reklamtext : FERTILITETSKLINIKKEN TRIANGLEN -
barnlöshet / insemination / graviditet IVF-ICSI IUI Donator PCO - København - DANMARK.
Kanske inte så anmärkningsvärt för den inte vet att Socrate är biologisk far till fyra barn som kommit till helt genom egen ansträngning...
                                                                             / roade Socrate /

Nä, det gick inte...

Skulle följa med yngste sonen på simskoleavslutning idag. Farmor var inkallad som standby men jag tänkte nog att "de va la attan om jag inte ska klara detta för Carls skull". Inte då!! När alla föräldrar skulle gå in i själva simhallen tog jag ett steg in genom dörren i tron att jag skulle klara det, men NÄÄ. Den mycket fuktiga luften i kombination med värmen gjorde min närvaro där omöjlig. Jag backade genast ut igen, sorgsen till mods.
Min eksem hade ännu en gång besegrat min intensiva vilja att kunna uppleva saker tillsammans med mina barn. Att man inte ska kunna närvara vid en så viktig händelse för sitt barn är ju ändå botten. Nu avlöpte allt mycket fint utan faderns närvaro och märket Baddaren togs, till Carls stora glädje. En bagatell i tillvaron kan tyckas, men för en 6-åring är detta just nu tillvarons centrum.
När jag drar mig till minnes min egen simskoletid nån gång 1967 eller så, kommer min och kompisen Krister's stora vånda i blickfånget. Vi bara HATADE simskolan så intensivt att vi började deppa redan innan vi satt oss på trottoarkanten i väntan på bussen som skulle ta oss den dryga milen till Uddebosjön, utanför Lekeryd, utanför Huskvarna. Båda två var så icke simkunniga man kan bli och hatade att doppa huvudet under vattnet. När simskolefröken sa "nu sitter vi på bryggkanten och kanar ned i vattnet" så var ordet "hata" alldeles för svagt. Vi "hathatade" detta och led varje stund vi var på simskolan och om någon tror att vi lärde oss simma så tror han fel. Dock fick vi på något förunderligt vis grundkunskaperna i att röra sig framåt delvis över vattenytan utan att sjunka eller drunkna det allra minsta. Denna kunskap ledde något år senare till att vi båda två blev som "fiskar i vattnet" (en dålig jämförelse, då fiskar ju i regel tillbringar all sin tid under vattnet, men ändå). 
Steget till att kunna simma på riktigt ledde dock för mej via intensiv undervattenssimning .  När jag som 8-åring upptäckte att "det är ju helhäftigt att doppa huvudet under vattnet", var jag såld. Att bara ligga och guppa på bassängbotten (läs Rosenlundsbadet i Jönköping) eller simma omkring med ögonen öppna och se sig omkring var så kul att man kunde tillbringa stora delar av dagarna med detta, dock görandes regelbundna besök över ytan för intag av syre. Så småningom tog man några simtag med huvudet över vattenytan och upptäckte att det funkade ju ganska bra det med. Bröstsim, "crawl a lá Anders" och ryggsim var ju en baggis ganska snart. Fjärilssim har dock alltid varit ett mysterium för mej. Jag har försökt på egen hand att lära mig, utan någon framgång. 4-5 tag som mest, sen är det kört. Någon simfantom blev man aldrig men vaddå? - det viktigaste är ju att kunna hålla sig över vattenytan och låta bli att drunkna alltför mycket. Inte alls drunkna faktiskt.

Carl är hur som helst lycklig innehavare av simmärket Baddaren idag och har, från att också han våndats stort första veckan, gått till att helnöjd längta varje kväll efter nästa dags simskola.. VAD SKÖNT!

                                                                                      / nöjde Socrate /

Nu blev det väl ändå ganska rätt...

För en tid sedan hade jag ett inlägg om de reklamlänkar som finns på bloggen, för att finansiera den. Jag raljerade över de ibland märkliga produkter som man, helt oavsiktligt, gör reklam för, t.ex. "Trädfällriktaren STALPEN" , som jag varken hört talas om tidigare eller visste vad det är eller ett jota om (se inlägg 16 juni). 

När jag så nyss kollade bloggen så fann jag att det blivit en mer lyckosam "reklamproduktsträff" idag. Jag jobbade tidigare under ca 13 år som optiker och idag gör min blogg reklam för kontaktlinser och detta är ju, om inte helt dagsaktuellt, så ändå något jag har ganska relevant kunskap om. Vad fint.
Jag har därmed skrivit lite positiv feedback angående bloggreklamen oxå, för att visa att udda ofta och lätt blir jämnt.

                                                                    / impade Socrate /


RSS 2.0