Drabbades av det mystiska "13-fenomenet"


I går på årets första dag 2008 - INTE MILLENNIESKIFTET 2000, som man skulle kunna tro av den märkliga företeelsen som hände - drabbades vårt hem av det mystiska "13-fenomenet".
"13-fenomenet"?, säger du.
Ja - "13-fenomenet". . .men vad i hela friden är det för nåt?  "13-fenomenet" har vi aldrig hört talas om innan!
                                               
"13-fenomenet" var helt okänt för oss också, ända fram till den ödesdigra dagen då år 2007 tog slut och första dagen på 2008 inträdde, för då blev vi smärtsamt varse vad det är för något.
"MEN FÖR BÖVELEN, MÄNNISKA! BERÄTTA VAD DET ÄR NU OCH SLUTA HÅLLA OSS PÅ HALSTER! VI HÅLLER JU PÅ ATT SPRICKA AV NYFIKENHET!"
"OK, då. Här kommer det." Yngste sonen skulle ringa till en kompis för att kolla om de kunde leka. Han slog numret och det tutade helt normalt ca 5 gånger. Sen var det tyst. "Det slutade bara tuta" sa han. "Försök igen då" sa hans rättrådige fader. Han gjorde så men samma sak igen. Proceduren upprepades 5-6 gånger med samma icke framgångsrika resultat. Nu tog pappa fram mobilen och ringde på den och då svarade det direkt. "Jaså, är det Ni som håller på att busringa till oss och sen lägga på"??? Nej, det är det inte, alltså busringa. Men "normal-utan-minsta-ofog-i-tanken-ringa" det var vi. Det ringde alltså upp som vanligt men när man svarade i andra änden hördes ingen röst i någon telefon. Märkligt.
                                             image293  
Denna bild visar inte "13-fenomenet" utan ett helt annat "problem".
Någon timme senare skulle även dottern ringa en kompis, med samma märkliga fenomen som följd och mobilsamtal för att rädda situationen. Nu tänkte undertecknad så det knakade och började lukta brännt. 
Vad kan vara fel? Har vi missat att betala räkningen så telefonen blivit avstängd? NEJ - då skulle ju inga samtal funka, men det gör det ju. Vi har ju tagit emot ett par samtal innan idag. Så kom snilleblixten - mycket sällsynt att det händer annars - att "farfar&farmor har ju oxå ett telefonnummer som börjar på siffrorna 13". Provade att ringa dem och "13-fenomenet" var givetvis ett faktum. Mobilsamtal igen för att förklara att det inte var busringning på gång.  VÅJNE VÅJNE! 

Mysteriet har inte fått någon förklaring och idag på årets andra dag funkar det att ringa även till nr som börjar på "13". Vi ringer via bredbandet - alltså med IP-telefoni och i teknikens tidevarv får man ju vara beredd på det mesta men lite mysko var det. Att få ha varit pionjärer inom "13-fenomenet" är givetvis en stor ära för oss, som vi dock gärna skippar vidare bekantskap med i framtiden.
I övrigt är allt OK ännu under 2008.                 // "Sherlock" Socrate

Kommentarer
Postat av: Tierra

Hej min vän och god fortsättning !

Ja, du hittar då minsann alltid något förunderligt att skriva om... låter nästan både obehagligt och spöklikt... hoppas det var en engångsföretelse.

Intressant det där med nummer annars... hur vissa tycks vanligare än andra för en del... jag har några som ofta dyker upp... och jag vet inte varför... som t.ex. siffran 3... och 53...

Kanske bäst att inte spekulera för mycket... då blir man nog allt lite prillig på kuppen... mer än vanligt alltså ;-)

Sköt om dig och ha en fin kväll !

Varma hälsningar, Tierra

2008-01-02 @ 15:28:49
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: Borthy

Nu socrate undrar jag: Jag fick höra att fredag den 13 inträffar vädigt mycket oftare än andra veckodagar den 13. Hur kan det stämma? Har t ex hört att vissa ggr är det fre 13:e 3 ggr? Hmmm...
Tur att ni och mannen på bilden inte drabbats av samma fenomen! Kan för mitt liv inte begripa hur du kom på lösningen? kram

2008-01-02 @ 19:33:36
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: evans

Hm, det var ju skumt. I vår hemtelefon brusar det, men det beror nog inte på något 13-fenomen. Snarare på nedfallna träd... Ha det bra!

2008-01-02 @ 21:08:14
URL: http://evans.blogg.se
Postat av: amonym

men det vet väl alla att man inte kan ringa 13 nr den 2a jan på år som slutar med 8!!!?? Öhh?! Skumt!
Bakgrundsbilden hos mig är från en längdskidtur som förrättades januari 2006 (om jag minns rätt). Åkte på en mosse bakom JYSK lagret hemma - det var nästan lite magiskt.

2008-01-03 @ 08:51:44
URL: http://amonym.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0