A HAPPY DAY OF REUNION

                                                         
Telefonen ringde på förmiddagen idag. Det var en gammal kompis som flyttat till Skåne och som jag pratar med kanske var 5'e år max. Tror det var sommaren 2002 när han fyllde 40 år senast.  OJ vad roligt! Hörde först inte alls vem det var men efter att ha fått tre gissningar på mej gissade jag rätt på första försöket. Kände faktiskt inte igen rösten då det var så länge sen.

Vi uppdaterade varandra i privatsituationen - familjen, jobbet, bilen, båten, hunden, katten, svärmor, friggeboden, husvagnen, motorcykeln, dressinen, geten, sockerskålens placering, fritidsaktiviteter, väder, vind, aktiekursen, börsnoteringarna, senaste skvallret, gammalt skvaller, skvaller som är halvnytt men ändå gammalt, snuspriset, IDOL 2007, IDOL 2008 & IDOL 2009 och andra saker vi inte pratat om på flera år - speciellt IDOL 2009 - och allt detta på 10 minuter.  (att vi avhandlade båt, MC, hund, katt, dressin, get & aktier kan jag inte förklara, då jag inte äger något av dem...)
..................................nää, nu överdrev jag allt en smula, men viss uppdatering skedde och det märkliga, men som ofta i liknande situationer, pratade vi som om vi skilts åt i går och träffats på nytt idag. Läckert med gamla polare som man umgåtts tight med under lång tid och känner mycket för. Vi är alls inte uppvuxna ihop utan träffades när jag var i 19-årsåldern och var nyinflyttad till the city of Sävsjö 1979. Vi bodde grannar och umgicks under ca 7-8 år då och skildes sedan åt av 69 olika anledningar. 
                                                                          image312
Vincent - vi kan väl kalla honom så - och hans familj bodde grannar med  min familj och han var två år yngre än mej, hans storebror - vi kan väl kalla honom Sixten - lika gammal som mej och hans lillebror - vi kan väl kalla honom Östen - lika gammal som min yngste bror. Vi hade alltså en hel del gemensamt rent åldersmässigt. I övrigt skilde intressen oss en hel del åt men vi trivdes ihop och var med om en faslig massa kul under några år.

Idag skiljer det 25 mil och totalt skilda liv mellan oss men när man får snackas vid som idag är det härligt.
Så hade vi bjudit hem två par som är några andra av våra äldsta och käraste vänner och hade en mycket trevlig kväll tillsammans (...och ja, Konrad, om Du läser detta - den ene av gästerna var Tommy S). Vi har försökt få till detta i nästan ett år utan att lyckas, då alltid någon haft förhinder.
Idag lyckades det och det samma dag som tidigare nämnt telefonsamtal från en annan kär vän. 
Denna da'n ska jag minnas som en mycket härlig återseendets dag.                
                                                   "A HAPPY DAY OF REUNION"

Kommentarer
Postat av: amonym

Vilken härlig dag! Vårda den ömt i minnet och plocka fram vid behov=)
Nu ska jag reda ut lite saker här:
Nr renovering - jo det är så att minsta sonen ska få eget rum och det rummet har varit ett kök en gång i början av seklet.... det var det. Och nu till det lite svårare....
FJONG..... ja hur ska jag nu kunna förklara det för en 4-barns far..... en ledtråd det är motsats till ICKE-FJONG....symonymus med SLAK.....och som närmast drabbar ett maskformigt organ som återfinns på UTSIDAN av kroppen.....ljusnar det?

2008-01-07 @ 21:09:24
URL: http://amonym.blogg.se
Postat av: F

Ibland stämmer personkemin perfekt, så att med vissa människor blir det otvunget direkt, och man känner det som om man träffades nyss, fast det kan ha gått lång tid, och med andra kan det bli pinsamt och ont om samtalsämnen fast man träffas ofta. Det är guld värt med riktigt sanna vänner!

2008-01-07 @ 21:27:38
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Socrate

Socrate till Amonym och F:
Helt riktigt. Att det blir ett tema på en specifik dag är ju ganska unikt men så var det i går och det glömmer man inte i första taget. Då känner man sig rik på ett skönt sätt, helt utan att pengar är inblandade. HÄRLIGT!

2008-01-07 @ 21:55:41
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: britten

Visst är det märkligt just detta att med vissa vänner kan det gå flera år, och ändå kan man ta vid där man slutade utan problem..
Förstår att det blev en dag att vårda i minnet...vad roligt--

Nu har jag landat i stockholm igen i verkligeheten med allt vad det innebär hade gärna stannat där uppe av många olika orsaker..

ha en bra vecka nu..

k b

2008-01-07 @ 22:45:15
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: maria

Toppentrevligt!
Kul att få kontakt med någon man delar så mycket minnen med.
Må gott!

2008-01-08 @ 10:58:24
URL: http://majjanw.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0