Förklaring till sifferproblemet den 8 december

Här kommer förklaringen, signerad min vän Kulan, som är en listig tjomme!

En dator sköter hela grejen, precis som en miniräknare. 1+1 blir 2 (kanske ett dumt exempel men det bygger på en så grundläggande och enkel princip) Det kvittar vilken dörr du väljer så visar den den siffra du valt. Sen efter det tar den 2 nummer ifrån samma färg från det du valde från början.
Först väljer du ett nummer i en färg. Resten av sakerna du väljer är bara "dimridåer" som ska få dig att tro att dom spelar någon roll men det är bara för att du ska komma att tänka på annat och vad det för skillnad och för att du inte ska kunna lista ut hur detta funkar.
Hur som helst!
Efter att du valt en siffra i en viss färg får du välja hur. Då är det nämligen så att alla nummer är omkastade så att inget nummer som förut var i samma färg är i samma hus. Låt oss säga att du valt nummer 19 som är svart. Sen kommer färgvalet som inte spelar någon som helst roll, bara ställer till problem i din lilla hjärna. Efter detta ska du välja hus.
Nu väljer du 19 men oj titta, varken 7,8,11 eller 24 som tidigare var svarta finns i huset där nummer 19 finns. Alltså vet "miniräknaren" att du valt nummer 19 med tanke på att inget av talen 3, 5, 22, 23, 27 var svarta i det första valet du gjorde.
Och ja, det kvittar helt och hållet vilken dörr du börjar med. Med tanke på att datorn vet direkt vilket nummer du valt så börjar den automatiskt med det. Sen har jag märkt att de två siffror som dyker upp efter det är från samma färgnummer du valde från början. 
Så ja, det här är bara ett programmerat "mattetal" som jag sa innan. En väldigt enkel förklaring. Det är precis som att miniräknaren vet att 5 + 5 är 10. Det här bygger på samma princip som de ettor pch nollor som virvlar runt i en dator och ger kommandon och styr det mesta som sker i den. Hoppas inte det här blev för luddigt.
Så har vi "frktjatlund" ( http://www.frktjatlund.blogg.se/ ) som skrivit följande förklaring hos "neverkeso":
Första siffergruppering per färg var på en ledd. Grupperingen per hus var på andra ledden, t ex svarta gruppen siffror 7, 11, 8, 24, 19 var uppdelade på ett hus var.
Klickade man först på svart knapp och sen på hus E så kunde bara rätt siffra vara 7.


TACK KULAN och FRKTJATLUND FÖR DET!    ...nån som tycker annorlunda, så hör bara av er!

                                              vännen Socrate

Kommentarer
Postat av: Velourmannen

Ettor och nollor är en baggis. Bara elektroniska portar som slås på och av. Men när fysiker som Maxwell och Bohr med sina formler förklarar elektromagnetism och kvantmekanik som ligger bakom dessa av och påstängningar, då börjar vi snacka matematik på hög nivå.

2008-12-17 @ 00:18:57
URL: http://pennsoldaten.blogspot.com
Postat av: amonym

såå skönt att få det förklarat.....fast lite trist...det var ju liksom roligare om det hade varit lite "magiskt"=))

2008-12-17 @ 08:33:37
URL: http://amonym.blogg.se/
Postat av: Socrate

Håller med er båda! Men livet är inte alltid rättvist. vännen Socrate

2008-12-18 @ 19:39:33
URL: http://socrate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0