Badrumsskåpsblog tycks ju lite inne nu

Jag skulle oxå - likt borthy.blogg.se i går (URSÄKTA, Borthy, om jag snott ditt bloggämne, men det är inte alls samma ämne alls - NÄ - bara lite!) - kunna blogga om våra båda badrumsskåp. Men mera om själva skåpens konstruktion för de (1st på vardera toalett - uppe resp nere) har av någon anledning börjat sönderfalla. Det stora har börjat sacka i nederkanten, där glidspåren för speglarna sitter så att de kärvar och nästan ramlar ur. Säger bara: IKEA 1994 - har hänt en hel del på kvalitetsfronten sen dess med detta gigantiska företag som jag idag i övrigt mest har superlativer om. Har retat mej på detta alltmer tilltagande problem i säkert ett par år nu och lyft ur och placerat rätt speglarna otaliga gånger under denna tid. Nu ska det skaffas ett nytt skåp snarast för NU är spegelplockandets tid över - och innan "spegelskärvplockandets" tid inträffar om speglarna trillar ur. Tänk om någon av de minsta skulle råka stå där om det hände - ingen trevlig tanke.
                                                                  image122
Badrumsskåpet på toan på 2'a våning är av modell mindre men har funkat bra i några år nu. I somras tog det dock ett skutt ner på golvet med följden att innehållet dansade ut och spred sig över de 3 m² golvyta med en explosion lik en klusterbomb. Tonårssönernas - de huserar på 2'a vån - deo's, after shave, astmainhalatorer, allergitabletter, rakapparat, "lukta-gott-på-toan-sprayen" , toarengöringsflaskan, badrumsrentflaskan och säkert 89 andra tingestar, ingick i själva det på golvet utspridda virrvarret. image124Sönerna bävade. Modern sa till maken: "Du fixar badrumsskåpet där uppe - det gick visst sönder". Detta är det vanliga - "pappa lagar/fixar allt" oavsett vilket skick det trasiga är i. Ibland har övriga familjen en så obändig tro på faderns i huset, förmåga, att man nästan häpnar. Nu blir det ju till en sport att lyckas reparera eller fixa det tillstötta problemet, i detta fallet toaskåpet. Med hjälp av några tunna metallbeslag, lim, skruv samt ett par tunna trälister gick det faktiskt att - mot min förmodan - få även detta skåp att återta en viss likhet med sitt ursprungliga tillstånd.
image123

Återstod nu bara att försöka få upp skåpeländet på gipsväggen. Den typ av gips som använts när andravåningen på vårt hus inreddes, måste hittats i någon container med sekunda byggvaror för inget, och då menar jag INGET vill låta sig fästas på dessa väggar. Sönernas sänglampor har satts upp-ramlat ner-satts upp-ramlat ner så många gånger att jag tappat räkningen. Jag har använt vanlig gipsskruv utan plugg, dito med vanlig plugg, mollyplugg, gipsankare av plast, gipsankare av metall samt ca 29 andra "IDIOTSÄKRA PRODUKTER", vars funktionssäkerhet ortens bygghandlare lovordat. image125Efter att hjälpligt lyckats få upp en trälist som skåpet kunde vila på samt till slut använt de gamla pluggade hålen med gipsplugg, satt skåpet där det skulle igen. Återstod bara att plocka in alla de där attiraljerna igen så att konstruktionen kunde hållfasthetstestas och döm om min förvåning när hela klabbet hängde kvar på väggen och gör så än i dag, tre månader senare!  HURRA! Kan man annat än vara glad när nu hälften av dessa tunga problem är lösta och den andra hälften snart fixad oxå.
Nu väntar John Blund ty nattens timma, när detta nedtecknas, är i senaste laget. NATTI NATTI!
                                                                                                                  image126
(...och tycker du att merparten av bilderna i denna blogg inte har alls med ämnet att göra så har Du helt rätt...de var ju bara så himla GOA att de måste få vara med - JU!!!)


Kommentarer
Postat av: Borthy

Är det okay att jag publicerar även din E-mail till Tierra?

2007-10-24 @ 11:17:34
Postat av: Tierra

Vad ska jag säga... jag är djupt rörd... över dina och Borthys ord...

Lämnar samma försäkran till dig... även om jag inte varit här förut... Läget är inte SÅ ILLA... även om jag för tillfället absolut inte mår särsklilt bra...

TACK för dina vänliga ord och omtanken !

Varma hälsningar, Tierra

2007-10-24 @ 13:01:58
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag såg! Blev glad! jag håller med dig i allt du skrev hos mig! Kan du inte trycka in knappen i inställningar som gör att du måste godkänna kommentaren först innan den syns?
Jag kommer aldrig bli putt på dig gamle gosse! (Syftar på din profilbild!)
Nu ska jag ta och läsa ditt badrumskåp en gång till och se vad du syftar på som jag möjligen skulle kunnat häskna till på? Jag blev inte härsken igår när jag läste det! kram

2007-10-24 @ 13:49:44
Postat av: Borthy

Inte härsken! Hur skulle jag kunna var det?
Jag har förkärlek för de små liven, alltså badrumskåpen! fast de bör ju sitta på väggen!
Hur ligger det till med dig där? Kollat i någons????
Jag tycker bilderna är söta och coola och brukar trycka in några i mina inlägg också, det blir också lite mer lättläst för eventuella läsare om man luftar till det lite med lite glada gubbar!
Hu vad trist det är att vara hemma och "sjuk" som jag är idag, har växt fast här vid datorn! Kram på en stund

2007-10-24 @ 13:58:27
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Anonym

Tryck på inställningar. Då är rubrik nummer 2 moderering. Tryck där. Kryssa i 3:e uppifrån så måste du godkänna kommentarerna innan de publiceras.
Du godkänner sedan kommentarerna genom att klicka i kommentarens ruta till vänster och längst ned på sidan klicka på rullgardinsmenyn och där klicka i godkänn! Hoppas att min förklaring funkar! kram och trevlig kväll! Ska nu iväg med ungarna!

2007-10-24 @ 15:53:06
Postat av: Socrate

Socrate till Borthy: Nu äntligen fixade jag det.
Din förklaring var glasklar.

Tack och ha de bra!

2007-10-24 @ 16:18:31
URL: http://socrate.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0