VARJE DAG FÖRTJÄNAR EN CHANS!

      image170           Såg en bok med titeln "VARJE DAG FÖRTJÄNAR EN CHANS" .
Fastnade för den meningen. Känn på den lite...varje dag ska alltså mötas som om den hade potential att kunna bli "den bästa av dagar". . .eller åtminstone en hyfsad dag. Efter att ha läst andra människors bloggar kan man utläsa att det långt ifrån för alla är så lätt. Att få vakna med ett leende på läpparna är inte alla förunnat.
Sjukdom eller andra bekymmer sätter käppar i hjulen för sådant. Själv tillhör jag dem som nästan varje morgon har oerhört svårt att vakna till och komma upp, pga. att jag är vaken och uppe flera timmar nästan varje natt.
Minns bara en natt sista 2 månaderna, som jag sovit från det jag lagt mig till "gå uppdax" på morgonen. 
                                                                                      image171
"OCH VAD HAR SJÄLVA UPPVAKNANDET MED HUR DAGEN BLIR ATT GÖRA?" tänker vän av ordning då.
Jo, sättet att starta dagen genomsyrar ofta resten av den. Den som har försovit sig och vaknat med ett ryck och flugit ur sängen, yrvaket, utan att ha en aning om var, när eller hur man är, vet vad jag menar. "Dagen har väl samma chans oavsett hur man vaknar?" Jo visst, men starten präglar åtminstone de första timmarna av den. Jag brukar komma till sans sådär 2-3 timmar efter att jag vaknat och inte hoppat ur sängen - men hasat mig ur den. Skönt att dottern, 5 år, ofta både vaknar, mornar sig och är ur sängen på en sekund. Hur kan de små liven göra den manövern med blixtens hastighet när "en annan" måste ha så god tid på sig? Lite, om än lite, så orättvist, tycker jag, men jag var väl själv sån en gång för sådär 40 år sen.
                image180    image177     image179

Hur som helst och what ever samt å andra sidan är många dagar helbra när man bara fått vakna till och komma igång. Och då förtjänar just den dagen en HEDERLIG CHANS! 
Alla de där små sakerna som händer och de där grejerna man upplever - det är ju det som är livet. Absolut inte bara de stora, magnifika och minnesvärda händelserna - NEJ! - alla saker sammantaget, både gott och mindre gott (tvekar att använda ordet "ont" för det låter så olyckligt - väljer hellre "mindre gott", då det känns mer ok) .
                         . . . så - hur dagen än startar förtjänar den en rejäl chans 
                             - den kan ju bli den "bästa av dagar" innan den är slut!

 CARPE DIEM  -------------------  FÅNGA DAGEN  --------------------  SEASE THE DAY

Kommentarer
Postat av: Borthy

Jag tror att man kan välja gjlädje och att man aktivt måste bestämma sig för att ge alla dagar en rättvis chans! Jag försöker verkligen aktivt att se vardagen possitivt och jag tycker mig ha märkt en stor förbättring på min livskvalitet! Helt enkelt tänka att saker och ting är fina, bra, trevliga.....mycket blir så mycket bättre och många personer ser att man tänker possitivt och tänker till själva också så...vi fortsätter att carpe diem tillsammans va? Japp!
Har du provat sömntablett? Om inte så borde du se possitivt på ett sådant försök! Kram

2007-11-20 @ 22:51:32
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Socrate

Socrate till Borthy: har både sett positivt till och provat både Tavegyl, Atarax & 2-3 andra sorter.
Problemet är att man blir så bortkopplad att man kliar i sömnen och vaknar alldeles blodig & sönderkliad, dvs. INGET KUL ALLS - trots den positiva inställningen först. Föredrar att vara vaken och sköta klieriet "under kontroll" så att säga.
Tack för de alltid positiva orden och tillropen och glöm inte att GRATTA Amonym på lördag, då hon lägger ner 30-årstiden och blir en ovanligt vital 40-plusare. Hon är ju oxå en sån där positiv-spruta.


Det bästa till dej önskar Socrate

2007-11-20 @ 23:01:56
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: Tierra

God morgon !

Tänkvärd reflektion och jag får (trots problem med lite av detta) lov att hålla med dig... visst är det viktigt att få en bra start på dagen och att se det som är positivt.

Låter jobbigt det där med dina besvär, kliandet o.s.v... det är inte lätt att hitta in i sömnens land... om man har sådana symptom...

Jag hoppas att du hittar en lämplig kombination av läkemedel som lindrar klådan och som ändå ger dig en chans till sömn och vila... vet dock att det kan vara svårt, har min egen beskärda del av kliande armbågar, knän m.m... p.g.a. psoriasis...

Ha en BRA dag vännen !

Varma hälsningar, Tierra

2007-11-21 @ 09:29:58
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: britten

Ja det varväldigt kloka ord..en bra titel på en vad jag förstår bra bok.. Att välja glädje som Borthy uttrycker är också ett underbart sätt att uttrycka sig och ack så sant...jag behöver mycket tid på mig om dagen ska bli bra...tyvärr så lyssnar jag inte på kroppen alla gånger och får då lida för detresten av dagen, men visst gör det stoor skillnad på hur man börjar...klokt skrivet !

Ha det gott

2007-11-21 @ 16:22:25
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Borthy

Nu har jag inga mer klådtips till dig. Jag vet en grej men jag tror helt enkelt inte det är din cup of tea, leverdialys som vi kör på riktigt svår klåda i bland men då ska ju klådan helst bero på en dålig lever annars gör det ingen nytta att rena blodet från sådant slagg.
Mjuka vantar omöjliga att ta av på natten?
Nej, det är jättetråkigt att höra att du har det jobbigt med all klåda, det är ju ren tortyr och kan sänka livskvaliten.
Antar att du är utredd på längden och tvären vad det gäller allt om allergier mm. Jag lovar att sluta med mina klämkäcka tips.
Hur är läget i dag annars? Jag hittar dig och lär känna dig genom att läsa dina kommentarer hos andra också, det är trevligt! Kram från Borthy

2007-11-22 @ 09:00:36
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: britten

Att kunna få sova gott om natten det måste vara en alldelns underbar gåva att få eller hur ?

Ha det riktigt bra i dag

2007-11-22 @ 10:46:24
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Tierra

Hallå min vän !

Jo, jag misstänkte att det kanske var något liknande du har... känner igen det där med klådan även om den inte är fullt så kraftig i mitt fall... däremot är jag ganska säker på att min ledvärk är relaterad till detta också...

Men, men... vi ska väl inte bara gräva ner oss i sjukdomar idag... det finns säker massor av roligare saker att debattera ;-)

Jag fick i mig lite lunch-pannkaka idag också... men jag avstod frivilligt från tävla denna gång... åt dock ca. 9-10 stycken i alla fall.

Ha en fortsatt bra dag och en trevlig kväll !

Varma hälsningar, Tierra

2007-11-22 @ 12:57:05
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: konrad

Socrate, Har du provat GI mat? Ibland kan kosten vara en viktig del. Känner en som kunde sluta med Diabetes sprutor genom att äta rätt. Jag försöker själv att sluta med smörgåsar helt för de har en tendens att fastna kring midjan i sin väg igenom systemet..

2007-11-22 @ 13:09:34
Postat av: amonym

månn månn
Sitter här och väntar på fredax.... =) Men den som väntar på något gott......och har bestämt mig för att detta kommer att bli en alldeles förträfflig dag! Min sista i 30-årsåldern=))))

2007-11-23 @ 07:41:18
URL: http://amonym.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0