MUSMATTEMÖTE

                                                   image225
I går hade vi personalmöte på min avdelning här på jobbet. Det var lite information av chefen och MYCKET SNACK OCH SMÖRGÅSTÅRTA och avtackning av 2 st medarbetare som är på gång att sluta (smörgåstårtan var smaskig & hemgjord av en av tjejerna som ska sluta). Detta blir klart märkbart eftersom vi normalt bara är 7 st, men den ene har redan fått en efterträdare så antalet är nästan intakt och den andra varit projektledare (=tidsbestämd anställning). Sedan blir det ju ett avbräck rent emotionellt, då båda är av det mycket trevliga och mysiga slaget. TRÅKIGT men sånt är livet.

Under mötet utdelades "tack-för-lång-och-trogen-tjänst-gåvor" och hölls tal av den mer informella typen, vilket är den mest förekommande sorten på vår glada och gemytliga avdelning. Skillnaden på att hålla tal och att snacka vanligt är alltså knappt märkbar, vilket gör att ibland kommer den spontana frågan "småsnackar du nu eller håller du tal?"
Till slut skulle en av tjejerna överlämna en specialpresent till en av killarna, som är en mycket social och trevlig person och som har en fin förmåga att glädja alla och ge allmän trivsel åt avdelningen. Hon vacklade lite på stämman, då hon blev lite rörd i samband med att en av hennes närmaste jobbarkompisar ska sluta. Så lyckades hon samla sig och förklara att en specialpresent var framtagen till nyss nämnde kille och att det var en musmatta med ett foto av honom på. En trevlig present som han blev mycket glad över.
DÄRAV DET NYA FENOMENET "MUSMATTEMÖTE" .
                                                           image227
Innan vi skildes åt beslutade vi att varje gång vi träffas för personalmöte, dvs. en gång/månad, så ska någon få en musmatta med för den personen lämpligt motiv tryckt på och därför kommer dessa möten gå under namnet "MUSMATTEMÖTEN". 
NEJ!!!  Nu fabulerade jag lite - inte kan vi hålla på så, men det vore ju en kul tanke. Håll med om det...

                                                                  / Socrate som stortrivs på sitt jobb /

Kommentarer
Postat av: britten

Ha ha jag tyckte att iden med musmattemöte var jättebra !

Att ha ett arbete där man trivs det är något att vara tacksam för varje dag....

Ha det gott

2007-11-28 @ 11:26:50
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Tjejen som pratade för mycket

Tack för att du talade om för hela världen att jag inte kunde hålla tårarna tillbaka. Och du, nästa gång kanske det är din tur att bli föremål för en musmattekupp... Mest för att du också är en så hyvens kille som gör att vi har trevligt på jobbet!

2007-11-28 @ 14:32:46
Postat av: Tierra

Kul idé... kanske något för oss att ta upp här på jobbet också... för här byts det ut folk mest hela tiden... kanske just för att de flesta av oss är konsulter dock ;-)

Läskig läsning det där med bilen du trodde skulle köra på dig... tur att han bara skulle till brevlådan... och att han kunde stanna i tid.

Ha en trevlig kväll !

Varma hälsningar, Tierra

2007-11-28 @ 17:29:08
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: Inger

Musmattemöte, ja det var ett festligt ord.
Ja det är jobbigt att tala inför människor, när man har en klump i halsen. Blir lätt så när känslorna är inblandade. Trevligt när man trivs på sitt arbete, med kollegerna och arbetsuppgifterna.
Läskigt med bilen. Lät jobbigt med lämning o hämtning och tandläkaren. Men mysigt med fyra barn. Grattis, det är livet...
Ha en bra kväll!!

2007-11-28 @ 20:00:34
URL: http://IngerEmksson.blogg.se
Postat av: Cyberspunken

Musmattemöte var ju en askul idé... skulle liva upp stämningen en hel del på trista möten =)

2007-11-28 @ 23:27:13
URL: http://cyberspunken.blogg.se
Postat av: Socrate

Socrate till alla "kommentatorer":
Det förefaller som att vi på vår lilla avdelning lyckats med att uppfinna en helt ny företeelse.
MUSMATTEMÖTEN! Jag tror nog att detta skulle kunna göra många långa, sega möten något mer roliga. Tänk om man vid bolagsstämmor eller kommunfullmäktiges sammanträden skulle avbryta för att överlämna en personligt utformad musmatta...
Tanken svindlar.
Få se om det kan bli en folkrörelse...

2007-11-29 @ 08:11:04
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: britten

Hej !

är det ok om jag länkar till dig ?

Ha det gott

2007-11-29 @ 12:12:02
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: konrad

Fick för många år sedan en musmatta av min fru och barn. Morgon frisyr och drikandes en kopp kaffe! Du kan tänka själva hur det så ut. Användes tills den var utsliten. Bra tips! Kanske dags att ta en ny bild..

2007-11-29 @ 17:45:03
Postat av: amonym

Nu vill ju inte jag vara en pettipeter här men vill bara påtala att det med MUSMATTEMÖTE har redan testats av en annan avdelning i det hus som du finns i.... för ett tag sen. Vår avdelning gjorde en sådan musmatta med alla oss på och gav vår chef - supersnyggt! Dock blev det ingen fortsättning.... men kanske nu!? Tror jag måste pimpa min musmatta lite också den är lite blå o tråkig.

2007-11-30 @ 08:06:58
URL: http://amonym

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0