HITTADE ETT DÖRRBLAD I PAPPERSKONTAINERN

Här i Småstad sorterar vi soporna i tidningspapper, pappersförpackningar, hårdplast, metallburkar, brännbart, komposterbart & deponi (alltså sånt som inte kan brinna, vilket är försvinnande lite - ett hushåll på 6 personer och en soppåse fylld varannan månad--imponerande va?) .
Dessutom sorterar vi ju batterier, glas och sånt för sig. 

Vi har även lyxen att bara behöva lyfta luren för att få både grovsopor, vitvaror, miljöfarligt avfall och mycket annat, hämtat vid dörren. Trots detta ser det ut som ett veritabelt kaos ibland vid våra miljögårdar. Drivor av sopor av alla de slag täcker marken kring containrarna. Härom sistens när jag skulle lämna en smärre mängd tidningspapper hittade jag ett dörrblad till en innerdörr i papperskontainern. Visst, det är en långsmal glugg på den för att bara tunna tidningar ska gå att kasta in men det får ju smidigt rum en dörr i denna glugg, så "då är det väl helt ok?" Och "bara för att det är möjligt att göra något så är det väl tillåtet." Häpnade och ögonen var stora som tefat när jag kom hem och berättade om min upptäckt.
Det finns i sanning ögonblick när man tvivlar på att människan är den intelligentaste varelsen på jorden.
image163 
...OK. knäpp bild men man vet ju tydligen aldrig vad man kan hitta...

...MEN ANNARS BÅDE MÅR JAG OCH GÅR BILEN BRA!             // vännen Socrate


Kommentarer
Postat av: Tierra

Hej och tack för vänliga ord och omtanke !

Skönt att du fick ordning på bilen och jag antar att de nya fina däcken sitter på plats nu... kom bara ihåg att lägga tidningar under däcken när du lämnar bilen utomhus... så däcken inte blir för kalla ;-)

Ja, du... runt våra återvinningsbehållare i grannskapet kan man ibland hitta både det ena & andra... ibland de mest underliga saker... fast att lägga ner tid på att pressa in en hel dörr i pappersinsamligen... låter ju lit väl ambitiöst...

Ha en fortsatt bra dag och en riktigt trevlig helg !

Varma hälsningar, din vän Tierra

2007-11-16 @ 13:35:02
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: amonym

Ja jisses vad mycket lustigt man hittar där. Min mamma har ett sånt sorteringshus i bostadsområdet där hon bor - vi kan väl säga att medelålderna är tämligen hög där.... Hon har, hur som helst, en granne som envisas med att slänga sina tidningar i en plastpåse och sedan i sorteringen. När mamma sagt till henne så svarade hon - men jag handlar aldrig pappkassar de är för tunga att bära.... mamma la ner ärendet.

2007-11-16 @ 15:38:20
URL: http://amonym.blogg.se
Postat av: Socrate

Socrate till Tierra:
Klart jag lägger tidningar - Dagens Nyheter 2 söndagsex - under dem så de håller sig fräscha.
Kanske t.o.m. klistrar fast dem på däcken så de håller sig fina även när man kör. Allvarligt talat så är de inte på plats än men i morgon så...

HA DE BÄST // Socrate

2007-11-16 @ 15:39:45
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: Borthy!

Här kommer en ännu mer häpnadsväckande fråga...Vad är ett dörrblad? Kram från Borthy som förresten brukar städa efter folk på återvinningsstationer men säg det inte till någon...det är lite perverst...

2007-11-16 @ 21:38:54
Postat av: Socrate

Socrate till Borthy: Frågan är inte det minsta häpnadsväckande. Klart berättigad. Ett dörrblad är alltså själva dörren - utan gångjärn, lås och handtag. Kan man inte alls kräva att ALLA ska veta.
Det där med att DU städar på återvinningsstationer säger jag INTE till nån och inte heller är det perverst. Det tyder på civilkurage och lite extra samhällsansvar. Gör det själv ibland och säger samtidigt en ganska otrevlig ramsa.
HEDER & RESPEKT åt Borthy!

2007-11-17 @ 17:36:37
URL: http://socrate.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0