Nu är det jul igen...?

Såg dem igen i går...trädgårdstomtarna alltså. Denna pryl som delar vår värld i två läger. Antingen gillar man dem eller hatar man dem, precis som med lever och abstrakt konst. Nu hade Granngården, f.d. Lantmännen alltså, laddat upp med säkert 75st stående tätt i snygga rader, likt en militärparad.

Jag fattar bara inte vad det är som ger oss denna önskan att ha tomtar omkring oss året runt, när det räcker så gott med dem på julen. Att jag skulle placera en sådan "på tomten" (förlåt ordvitsen) mitt i sommaren är hyggligt otänkbart. Julskyltningen börjar ju inom ett par månader och de jultidningssäljande snorungarna bör just nu stå bakom garagehörnet och bara vänta på att maj månad ebbar ut, så de kan kasta sig fram, ringa på dörren och kränga sina säsongsbetonade trycksaker och numera även CD's och DVD'er med bjällerklang, en eon innan man ens tänkt fira midsommar.

Nä, nån tomte i trädgården blir det nog inte - möjligen en  jultidningsförsäljande 3'e-klassare, som kan skrämma bort fåglar från vårt plommonträd, minst till oktober månad. Kanske vi kan få smaka några själva och inte behöva avstå dem till myror och fåglar.
                                                                                                /Socrate/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0