Kan inte Persbrant tala svenska?

Hade radion på i bilen i går kväll. En kille och en tjej satt och diskuterade det mycket intressanta ämnet :  "VEM SKULLE DU HELST VILJA ÄTA MIDDAG MED" och man refererade då till en nyligen gjord undersökning bland kvinnor och den som kvinnorna helst skulle vilja äta middag med var - inte helt oväntat, kanske - Mikael Persbrant. Han tycks förkroppsliga alla de attribut som appellerar på den kvinnliga naturen - helt OK, vi män har ju vissa "ikoner" vi också .

Den kvinnliga programledaren, dock, hade en annan åsikt än resten av svenska kvinnor, nämligen att hon ville helst äta middag med Horace Engdahl för att "få samtala med någon som kan använda rätt tempusform".

Vicken suverän och oväntad formulering i detta sammanhang. Att herr Persbrant har en oomtvistat stor skådespelartalang är ju inget att diskutera, men det där med tempus var ju ett dråpslag .

Kan inte Mikael Persbrant tala adekvat svenska? Visst kan han det, men att tvivla på hans kunskaper i tempusformernas underbara värld är ju så häftigt just i detta sammanhang, där det ofta mer refereras till kroppsliga attribut och sexuella aspekter, än till djupare själsliga. Att inte varje mening anges i rätt tidsform kan kanske stora delar av det kvinnliga släktet köpa, för möjligheten att ta del av de oändligt många andra kvalitéter som nämnde herr Persbrant har - detsamma gäller givetvis även och troligtvis i ännu större utsträckning - det manliga släktet i deras val.

Det kan ju - Gud förbjude - också vara så att jag fattat hela grejen helt fel och att "endast rätt tempus och meningsbyggnad gäller när man vill impa på det motsatta, eller ibland även samma könet".

För att avsluta denna lilla fundering hörde jag även samma morgon i samma medie frågan "vem av samma kön som du, skulle du vilja bli uppraggad av" ställas till ståupparen Magnus Betnér. Hans svar var helt utan omsvep "Brad Pitt" , som han ansåg vara en snygg man.  När man, som jag, är lätt homofob , utan att för den skull ABSOLUT INTE HATA HOMOSEXUELLA, men ha lite svårt att "förstå grejen", känns denna frågeställning en smula svår att över huvud taget alls ta till sig. Men att på en & samma dag få ta del av dessa ganska lika ämnen var ju som om SR hade "NU SNACKAR VI ATTRAKTIONSKRAFTER I RADION -DAGEN".  Nu talar jag alltså om gårdagen, den 16'e.

Den sista funderingen stämmer ju in extra bra just idag, den 17 maj,  på "Internationella Anti-Homofobidagen", den sk. IDAHO-dagen   (om vilken det också rapporterades i radion).


OBS! Detta skrevs för publicering den 17 maj men publicerades inte förrän idag, den 23'e.
Innehållet är dock lika relevant när som helst.
                                                                                                                          //Socrate//


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0