Borde nog inte...men gör det ändå...

...alltså skriva av mej lite om livet med min sjukdom, Atopiskt Eksem, som följer mej på min vandring.
                            image232     image233      
Lördagen före 1'a Advent. Julbord väntar framåt aftonen. Ska bli gott - om man nu kan delta med resten av familjen, då det KLIAT ETTER sista veckan. Har haft en del bestyr idag som gjort att jag blivit varm, vilket ALLTID är lika med KLÅDA. När man natt efter natt inte somnar förrän framåt 04-05 blir det lite dimmigt i sinnet.

Dessutom ett ganska rejält MOMENT 22 för mej. Hur menar han nu? Jo, det påståendet kräver en förklaring: Trötthet=klåda. Sova ikapp på dagen vore ju bra då...MEN ICKE FÖR MEJ! Det har nämligen sitt pris i form av KLÅDA när jag vaknar - varenda gång!  Man är så trött att man somnar sittande, stående eller körande bil. Inte helt bra alltså. Men sova måste man ju så man faller för minsta motståndets lag och somnar antingen man vill eller ej.
En annan sak som är MYCKET MÄRKLIG är att nattetid när jag ligger i sängen och sover - om jag nu somnar någolunda på "normal tid" - är att jag ALLTID vaknar av klåda efter EXAKT EN TIMME +/- 2-3 minuter. Så har det varit i minst 30 år nu och jag har alltid förundrat mig över detta fenomen, som inte kunnat förklaras av någon av de många hudspecialister jag frågat. Homeopater jag konsulterat, andra alternativmedicinare, såsom en specialist på "kroppslig elektromagnetisk resonans" (som hjälpt många med allehanda besvär - men inte mej...) och inte minst och ICKE att förglömma, alla de allmänmedicinare man mött, har inte heller kunnat förklara detta mysterium.

Att jag inte blivit hjälpt av alla de olika kurer jag provat på största allvar - inget "nä, nu lägger jag av" efter bara några dagar, utan seriöst långvarigt "kurande" - beror nog på att tron saknas. Åtminstone har jag själv kommit att mer och mer anta den slutsatsen och att efter nästan 50 år med sjukdomen komma till någon slags acceptans kan nog vara till viss hjälp mentalt. Att besluta sig - som bloggkompisen Pyrobritt också konstaterade i sin blogg härom sistens - för att LEVA MED SJUKDOMEN i "peace and understanding" i stället för att fajtas med den kan nog göra att man orkar mer, då fajten tar så mycket kraft från en. 

Nog gaggat om min sjukdom nu. Julbordet väntar ju, inom ett par timmar.
Dax att svida om...hoppas, hoppas man fixar det...

    Ha en fin 1'a Advent och var rädd om Dig  -  önskar vännen Socrate.

Kommentarer
Postat av: Borthy

Var rädd om dig också. Du har nog rätt: Om man inte kan vinna, alliera sig! Syns det mycket, alltså exemet eller är det mest klåda? Hur som helst, ha det fint och hoppas julbordet smakar fint! Kram

2007-12-01 @ 20:00:42
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Socrate

Socrate > Borthy: Nja, det är mycket varierande, men klådan är allra värst & kliar man tillräckligt så blir det ju sår. Tråkigast är det med eksem i ansiktet och halsen för det syns ju alltid. När jag var liten var jag "ett enda stort sår" , så är det inte så ofta numera - tack o lov.
Tack för din omsorg. Julbordet var alldeles utmärkt.

Ha en härlig söndag - 1'a Advent // Socrate

2007-12-02 @ 08:46:23
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: Borthy

Fasen så jag stavat eksemet här ovan... he he... Hoppas du har en trevlig kväll! kram

2007-12-02 @ 17:26:01
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: amonym

Om lösningsfokus funkar på eksem så tänker du helt rätt! För ju mer man försöker gå emot något/någon desto mer motstånd gör dem....det gäller att "lead from behind" alltså gå med motståndet och putta det åt rätt håll.... undras om det funkar på eksem? Men med människor är det ganska kraftfullt. Om man försöker övertyga någon att ändra ståndpunkt är ju det oftast lönlöst - de argumenterar ju sin ståndpunkt ännu mer....men om man bekräftar dem och försöker förstå dem.... då kan det hända grejor!

Jag var i dina trakter och käka julbord igår.....mumsfilibaba!

2007-12-02 @ 21:32:24
URL: http://amonym.blogg.se
Postat av: britten

Vill i från mitt vita vita barndoms vinter land önska dig en fin advent...

2007-12-02 @ 22:19:38
URL: http://pyrobritt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0