Målar fönster

Frugan Lotta tyckte att vårt hus hade alldeles för matta, vinröda fönster så hon satte igång att måla om dem i vitt. Detta var kanske inte det som var allra längst fram i prioritetslistan utan kom ganska plötsligt och ur en totalt anonymt undanskymd vrå i göromålslistan (fanns faktiskt inte alls på den för 14 dagar sedan). Hon har gjort det mesta själv nu (grundmålat + två slutstrykningar på alla fönster på bottenvåningen) och det blev jättebra! Nu är det min tur med fönstren på andra våning. Stege och total avsaknad av höjdrädsla gör jobbet ganska smidigt. Kom faktiskt på att fönstren är vändbara så på norrgaveln blir det målning från insidan. Himla listig idé - enligt yours truly. Måste kanske täcka golvet lite bara på insidan.
                                                                                                         
Vilken lyster det blir med skinande vita fönster i stället för de tidigare matt vinröda.Nu var de ju ganska blanka för 5 år sedan när de målades om förra gången men färgen mattas och blir tråkig och helt utan lyster. Vitt ska hålla sig mycket bättre enligt sakkunskapen.  Att måla är faktiskt ganska rogivande. Att stå och stryka färg och filosofera är klart underskattat. Ska nog ta och måla klart norrgaveln oxå (det är det där sambyggda garaget som krånglar till det rent praktiskt...man måste känna riktig inspiration innan man kommer igång...) så helheten blir mer ok.
Och så lite KREDITS till Lotta. DU ÄR JÄTTEDUKTIG!
Tack för idén. Det blev som vanligt ett bra resultat, även om gubben din - precis som vanligt - har en viss tröghet innan han fattar finessen med hustruns omändringar av kåken, "bara för det är kul" .
                   / färgglade...om nu vitt är en färg...Socrate /                      
  PS. Då Socrate är optiker vet han ju helt säkert och oomkullrunkeligt att vitt är alla färger på en gång medan svart  är total avsaknad av färg.


Kommentarer
Postat av: Alec

Vad är detta för skräp? Skriva om målning som är det mest urtråkiga man kan hitta på?
LÄGG AV VETJA!

2007-08-07 @ 23:38:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0