LÄMNA KÖKET I DET SKICK DU VILL FINNA DET!


Vår familj - dvs. mor, far och de två minsta (tonåringarna var iväg på varsitt håll) firade midsommar på västkusten, på en camping söder om Halmstad. Vi hade intagit en mycket god middag, i trevlig atmosfär och stod och diskade, jag och kompisen B-G i campingens kök. Bäst som vi stod där och skrubbade tallrikar, glas, bestick, grytor mm, kom det in en medelålders man med en långpanna i handen. Det visade sig att han lånat den i en av ugnarna i campingköket.

Han gick helt resolut och obesvärat fram till ugnen, öppnade luckan och placerade långpannan där inne. ODISKAD !
Vad sa Du att Du skrev, sa Du, Socrate ??? Jo, han satte alltså - trots att vi stod och bevittnade alltihop - tillbaka en odiskad långpanna som han lånat, lagat mat på och sen återlämnade i besudlat skick!!! Vi stod bara och gapade och jag var tvungen att öppna ugnsluckan och kolla igen. Jodå, långpannan var alldeles kladdig av matrester. 
              
Efteråt ångrade vi båda att vi inte visade lite mer tåga och sa ett par väl valda ord om hans övertramp mot en av de klassiska oskrivna campingreglerna:"Lämna alltid köket i det skick du själv vill finna det". 
Nu inställer sig frågan "ville han ha en kladdig och av matrester fylld långpanna nästa gång han behövde en?" 
Jaa, det spörsmålet lär vi aldrig få svar på, då han - "CAMPINGSKURKEN" - för länge sen lämnat "brottsplatsen" och förmodligen helt utan dåligt samvete!


               Så här såg han ut, "campingskurken!" 
Känner Du igen honom - anmäl honom genast för förargelseväckande beteende!
...........................................................................................................................................................................................................................
I ÖVRIGT VAR MIDSOMMARHELGEN ALLDELES FÖRTRÄFFLIGT GEMYTLIG OCH TREVLIG!

         

Kommentarer
Postat av: Fia

Helt otroligt fräckt! Förhoppningsvis var han bara disträ, för man hoppas verkligen att ingen är så nonchalant. Det är trist när man kommer till stugor eller campingplatser och får börja med att diska allt för att slippa bli äcklad och matförgiftad.

Du skrev att du tyckte om bilden. Vad jätteskojigt! Det är min brorsa som ritar alla de roliga bilderna, och han tycker att det är kul när det blir uppskattande kommentarer. Det är bara roligt om du vill använda bilden. Vi håller på och samlar ihop ett lager bilder, och vi ska se vad det blir av dem så småningom.

2008-06-24 @ 09:35:58
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Anonym

å fy då ! om campingskurkar tycker vi INTE !Dessvärre dyker dom upp lite överallt, och lämnar smutsigt efter sig..huvaligen !Nu åker jag till lilla mor ett par dagar / ha detgott

2008-06-24 @ 10:04:56
Postat av: Tierra

Hej min vän !Jo, tyvärr finns det gott om idioter som besöker våra campingplatser... har själv sett liknande saker och tyvärr är det väl just så som du skriver... man blir för paff när man ser något liknande och kommer sig inte för att säga något... fastän man borde...Att campa är kul... oavsett man har tält eller som förra sommaren när vi hade fått låna en husbil... men det gäller som sagt att respektera både skrivna och oskrivna regler... om det ska funka både för en själv och andra besökare.Sköt om dig och ha en trevlig fikastund med Amonym i dag !Varma hälsningar, Tierra

2008-06-25 @ 08:27:07
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: Ulla

Det var en historia som heter duga. Ibland blir man fundersam över hur människor tänker eller rättare sagt inte tänker. Jag hade nog som er blivit alldeles paff och inte kommit mig för att säga något. Oftast hittar man rätt kommentar för sent. Ha det bäst!

2008-06-25 @ 18:59:33
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Borthy

På ett sätt tror jag ju att det egentligen inte finns sådanna där idioter på riktigt men om Socrate har sett det så måste jag tro på det....jag fattar helt enkelt inte... Hur är man skapt? Campinggästen som Gud glömde....

2008-06-25 @ 22:54:30
URL: http://borthy.blogg.se/
Postat av: amonym

Vad ska man säga annat än att stå o gapa som värsta fågelholken!!! Han hade kanske hört talas om självrengörande ugnar och trodde att ugnen rengjorde allt man stoppade i den...???? Det där med att lämna köket i det skick man vill finna det....funkar det på tonåringar....frågan är ju dock om de ens märker/bryr sig om vilket skick köket är i....härlig ålder!!!=))))

2008-06-27 @ 12:47:31
URL: http://amonym.blogg.se/
Postat av: Socrate

Soscrate till Amonym: Nej! Är mitt mycket raka och erfarna svar på tonåringars iver att lämna köket i det skick DE ICKE fann det...alltså om de inte själva lämnade det sist för då tvekar jag...

Nåt märkligt är det i alla fall med en sån iver att fortast möjligt få komma bort från disk, karotter och renlighet.

Så är det. vännen Socrate

2008-06-27 @ 14:20:52
URL: http://socrate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0