VÄRSTA HELGEN NÅNSIN

image447
I fredags kväll fick frugan ett oerhört jobbigt telefonsamtal - hon trodde först inte på vad som sades. Det var en ambulansman som, på väg till akuten ringde för att meddela att vår äldste son varit med om en bilolycka, där bilen voltat minst ett, förmodligen flera varv. Räddningskåren hade fått skära upp taket för att få ut vår son och hans kompis som satt mer eller mindre fastklämda i bilen. När hon sedan i sin tur ringde mej, som inte var hemma, trodde jag först inte henne heller, men det visade sig vara helt sant. Jag stod och väntade på att hjälpa 15-åringen - alltså näst äldste sonen - och hans kompisar att köra instrument, förstärkare och andra ljudattiraljer från deras rockkonsert med egna bandet "GREATEST HITS".
image521 VRAKET
Att jag berättar detta nu kan kanske förklara varför det bloggats så tunt från Socrate senaste veckan.
Nåväl, i måndags fick sonen lämna IVA efter 3 av vårt livs jobbigaste dygn och ligger nu på ortopeden på Höglandssjukhuset i Eksjö. Där vårdas han för brutet lårben - som spikades ihop vid en tretimmars operation dagen efter. Han har sprucket bäckenben, sprucken svanskota och dito halskota, dock inte med fara för nerver eller sådant - TACK-O-LOV! - och brutet nyckelben. Han har tryckskada på lungorna, från bilbältet men denna är utom fara nu - var dock mer kritiskt första tre dygnen - och ett 6-7 cm ihopsytt jack under ena ögat.
MEN HAN LEVER OCH KOMMER ATT BLI HELT ÅTERSTÄLLD !

Kompisen som åkte med fick sys i bakhuvudet och är helt blåslagen men i övrigt kroppsligt hel. Båda två har ju av förståeliga skäl - se bilden ovan - en hel del psykiskt att bearbeta och värsta chocken har ännu inte kommit, men börjar att kännas av den med.
MEN BÅDA LEVER OCH KOMMER ATT BLI HELT ÅTERSTÄLLDA !
                                             image522
I tidningen dagen efter stod det en notis om olyckan, där man angav att det suttit tre personer i bilen. Det satt alltså inte tre personer i bilen, men den tredje var en skyddsängel som hade sin vakande hand över de båda grabbarna. . . som BÅDA LEVER OCH KOMMER ATT BLI HELT ÅTERSTÄLLDA !

         /  Tacksamme Socrate - som ofta är tacksam men ALDRIG SÅ SOM NU /

PS.
Behöver jag nämna att jag håller hastigheten och använder bältet extra noga nu ...?

Kommentarer
Postat av: Tierra

Min vän...

Vad jag är GLAD att det gick förhållandevis bra ! När jag läste de första meningarna i ditt inlägg blev jag först alldeles kall... och det var en mycket stark känsla av obehag...

Jag är också glad av att se dig skriva igen... och precis som du skriver... nu VET jag varför du varit lite frånvarande... *andas ut*

Min vän... jag är verkligen och uppriktig lättad och över att det gått så pass bra som som det gjort... och jag hoppas din son återhämtar sig snabbt och att du och de övriga i familjen får all upptänklig hjälp och stöd att bearbeta denna händelse... du vet min mailadress om du vill skriva dit också.

Mina allra mest varma tankar går till dig och din familj och jag hoppas att ni, trots allt, får en fin helg !

Varma hälsningar, vännen Tierra

2008-04-10 @ 13:21:56
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: Borthy

Jag är så ledsen och så glad att läsa ditt inlägg här idag.
Allt annat kommer i skymundan när man hör vad din familj råkat ut för. Jag vågar inte tänka tanken att den tredje peronen inte skulle varit med i bilen. Kram till dej och din familj. Jag kommer att tänka på er och hoppas att ni alla snabbt hämtar er från chock och händelse. Kram igen.

2008-04-10 @ 14:20:36
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Fia

Vilken mardröm! Ett värre telefonsamtal kan man nästan inte få. Vilken tur att de kommer att bli återställda, men skräcken kommer ni säkert att få leva med en lång tid framöver. Jag hoppas att sonen lyckas bearbeta händelsen så att han slipper jobbig ångest.

2008-04-10 @ 20:54:37
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Junitjej

Fy vad hemskt!!! Skönt att i oturen att de kommer bli helt återställda! TÄNKER PÅ ER!
Livet är skört.

2008-04-10 @ 22:17:34
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Valier

Uh-oh, det där lät inte roligt.
Det är ju det värsta man tänka sig som förälder.

Änglar är bra att ha. Jag tror på dem.
Se till att sonen håller kontakten med den.

2008-04-11 @ 08:23:14
URL: http://valier.se
Postat av: Borthy

Hej. Hur har du det? Hur går det med grabben och er? Tänker på er.

2008-04-11 @ 18:18:38
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Socrate

Till Borthy och alla andra som undrar hur det gått med sonen: Jo, han tillfrisknar så sakteliga. Har suttit uppe i en fåtölj i ca en halvtimme idag och ätit middag. I går blev det dock ett bakslag när han började få feber och blev lite hängig igen. Nu upptäckte man att han fått urinvägsinfektion så man satte in antibiotika intravenöst och idag känner han krafterna saka återvända.
VI ÄR SÅ TACKSAMMA FÖR DET. OCH ÄVEN FÖR ALL OMSORG SOM VISATS OSS SENASTE TIDEN!
Strax bär det av igen till sjukhuset.

Ha det bra önskar vännen Socrate

2008-04-12 @ 16:58:08
Postat av: Ulla

Mina tankar till Er! Vilken tur att skyddsängeln fanns med vid deras sida!!! Kan tro att livet är extra mycket värt nu.
Min svägerska råkade oxå ut för en tafikolycka i höstas. Tyvärr hade hon ingen skyddsängel med sig Hon dog omedelbart. Det samtalet önskar jag inte ens min värsta fiende.

2008-04-14 @ 11:06:45
URL: http://www.ulla67.blogg.se
Postat av: Ewen

Var och träffade på Ville igår, och han repar sig snabbt! Man blir verkligen så glad av att se att under verkligen kan ske! Och ni är så fruktansvärt bra föräldrar vilket jag tror påverkar Villes inställning till det hela! (för vare sig man vill det eller inte, så påverkas man av dem) hehe! Hoppas ni inte sliter ihjäl er och att ni får era scheman att fungera med det "vanliga" livet också! Kramar!

2008-04-18 @ 21:46:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0