VARFÖR SKAPADE GUD DARWIN?

               Chimp Darwin  
                                               
Se här , de båda giganterna vars jobb - njae, endast den enes skapelse/underverk och den andres tes - omdebatterats, vridits och vrängts, anammats och förträngts i hundratals, ja, i alla fall ett par hundra år.

Nu undrar ju vän av ordning varför den förre - han som verkligen enligt många utförde ett smärre underverk - skapade den andre, eftersom den andre hävdade att den förre inte ens existerade. VÅJNE VÅJNE och återigen VÅJNE!    Vilken soppa! 
                        
Så kan man ju dessutom filosofera lite över ämnet "Hur kunde Gud skapa vare sig Darwin eller nån annan snubbe, djur eller växt, om han inte existerar?"
                                    
Inga lätta saker att ta ställning till även om vännen Socrate tillhör dom som vill ha påtagliga bevis istället för filosofiska antaganden som endast kan uppvisa vaga imaginära argument. Att vara född rakt in i frikyrkligheten ger inga direkta fördelar, snarare nackdelar, när det gäller att tveka på skapelseberättelsen - numera kallad kreationismen - och känna att Darwin har bättre och mer trovärdiga argument.
Vännen Socrate har ett gott öga till den mycket kontroversielle och kritiserade men sansade och mycket "down to earth" snubben Richard Dawkins, brittisk etolog*, evolutionsbiolog och populärvetenskaplig författare. Han var mellan åren 1995 och 2008 professor i Public understanding of science vid Oxfords universitet. Han har publicerat flera böcker om evolution. Hans bok Illusionen om Gud från 2006, som argumenterar för ateism, har givit upphov till betydande debatt (källa:Wikipedia).
Men hörni Du: För att inte hela min vänskapskrets ska utropa "Nämen Socrate - du ä la inte ateist?" så bör jag klarlägga att "NÄ, det är jag inte, snarare AGNOSTIKER och som fysikern och nobelpristagaren Richard Feynman så klokt sa "I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I'm not absolutely sure of anything" , vilket på svenska ungefär betyder
Jag har ungefärliga svar och eventuella föreställningar i olika grader av visshet om olika saker, men jag är inte helt säker på någonting "
 
Det my friend is the Gospel of vännen Socrate
and it concludes todays lesson in philosophy according to vännen Soc.



* Etologi=Läran om djurs beteenden och anledningen till det.


        

Trackback
RSS 2.0